top of page

Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas: „Iš padavėjų nevogiau. Gailiuosi tik vieno dalyko“

Šiandien Lietuvos žiniasklaidą sukrėtė šokiruojanti žinia. „Dublio grupės“ savininkas Niels Peter Pretzmann atskleidė oficialią restorano „Dublis“ skyrybų su garsiu virtuvės šefu versiją ir kaltina jaunąjį virtuvės šefą tūkstantinės eurų sumos pasisavinimu. Su VMGonline.lt maloniai sutikęs bendrauti Deivydas Praspaliaukas šią situaciją vadina šmeižtu ir liūdi tik dėl vienos gyvenimo klaidos.

Deivydas Praspaliauskas, paklaustas, ką mano apie skandalingą „Dublio“ pareiškimą, neatrodė susikrimtęs ar nusiminęs, o paklaustas, kaip dėl susiklosčiusios situacijos jaučiasi, net juokavo.

Linos Jakubauskaitės nuotr.

Linos Jakubauskaitės nuotr.


Jūsų nuotaika neatrodo labai slogi?

Taip yra, nes nesijaučiu kaltas. Nelabai net turiu, ką komentuoti, nes informacija, kurią skelbia „Dublis“, yra šmeižikiška. Su buvusiu partneriu išsiskyrėme taikiai, nė vienas iš mūsų vienas kitam neturėjome jokių priekaištų. Tas priekaištų neturėjimas net patvirtintas sutartimi, ant jos uždėti mūsų parašai. Ir nežinau, kodėl dabar taip atsitiko.

Kaip manote, ar „Dublio“ išplatintas spaudos pranešimas turės įtakos jūsų tolimesnei veiklai?

Aišku, kad turės, ir labai gaila, ypač dėl to, kad tai – šmeižikiška informacija. Mano būsimi kolegos ir darbuotojai gali truputį išsigąsti, kad aš toks vagis, padavėjus žeminantis ir atiminėjantis arbatpinigius (juokiasi). Bet aš neišgyvenu. Turiu tokią storą odą, kuri nepraleidžia neigiamos informacijos, kuri manęs nepalaužia ir nesuglumina. Šmeižtas nesumenkins mano ateinančių darbų.

Kaip sekasi kurti naująjį restoraną?

Puikiai. Bet apie atidarymą kalbėti kol kas ankstoka. Noriu žmonėms jį parodyti tada, kai viskas bus baigta. Dabar taip nėra.

Linos Jakubauskaitės nuotr.

Linos Jakubauskaitės nuotr.


Kaip manote, kodėl įvyko tas skandalas su „Dubliu“?

Tai jūs man pasakykite. Aš pats savęs klausiu, kas man negerai, kad aš tokius netinkamus žmones prie savęs traukiu (juokiasi). Kodėl vis atsiduriu netinkamoje vietoje netinkamu laiku. O labiausiai gaila, kad savo laiku ėjau į partnerystę su buvusia darboviete. Padariau klaidą. Buvau klaikiai išprotėjęs, kad neklausiau savo artimiausių žmonių, kurie mane stabdė, ragino nedaryti to. Juk turėjau nedidelį restoraną, kuris buvo fantastiškas.

Gal reikia karmą išsivalyti?

Tikrai (juokiasi). Žinokit, aš naujame restorane tikrai prieš atidarymą atvesiu kunigą. Ir tai – rimti planai.

Tikriausiai priimant svarbius karjeros sprendimus jums vertėtų pasikliauti gero linkinčių moterų nuojauta.

Tikrai taip ir padarysiu.

Naujausi įrašai

bottom of page