Velykų repeticija: nustebinkite svečius – susukite Velykų tortą!

Velykos artėja, nenukelkite svarbiausių reikalų paskutinei dienai, pasitreniruokite, kaip –žingsnelis po žingsnelio – ne tik iškepti, bet ir... susukti skanų tortą. 

Taip, ne sutepti, o būtent susukti taip, kad pjaunant tortą visi aikteltų iš netikėtumo.


Aviečių ir „matcha“ arbatos tortas

Aviečių ir matcha arbatos tortas
VMG nuotr.

6–8 asm.

Gaminimas 1 val.

Šaldyti 30 min.

Kepimas 15 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Tortui pagaminti reikia:

Biskvitui:

  • 6 kiaušinių

  • 120 g DANSUKKER ekologiško baltojo cukraus „Panevėžio Plius“ (80 ir 40 g)

  • 75 ml aliejaus

  • 90 ml pieno

  • 100 g miltų

  • 30 g „matcha“ arbatos miltelių

Kremui:

  • 600 g kreminio sūrelio

  • 2–3 šaukštų liofilizuotų aviečių miltelių

  • 100 g DANSUKKER cukraus miltelių.

  • Citrinos sulčių (pagal skonį)


Kaip gaminti: žingsnis po žingsnio.


Taip susukti galima bet kokio skonio tortą, svarbu paisyti kelių patarimų:

  • Biskvitai turi būti nestori, lengvai vyniojami.

  • Biskvito lakštus drėkinti reikia labai taupiai arba išvis nedrėkinti.

  • Kremai tinka tvirtesni: sviestiniai, ganašai, sūrio kremai su mažesniu grietinėlės kiekiu.

  • Prieš valgant tortas turi pusvalandį pabūti kambario temperatūroje.


Sėkmės ir skanaus!