Velykos artėja, nenukelkite svarbiausių reikalų paskutinei dienai, pasitreniruokite, kaip –žingsnelis po žingsnelio – ne tik iškepti, bet ir... susukti skanų tortą.
Taip, ne sutepti, o būtent susukti taip, kad pjaunant tortą visi aikteltų iš netikėtumo.
Aviečių ir „matcha“ arbatos tortas
![Aviečių ir matcha arbatos tortas](https://static.wixstatic.com/media/a27d24_8ac2dc892b4842d9b73ed2ec60b659e9~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_156,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/a27d24_8ac2dc892b4842d9b73ed2ec60b659e9~mv2.jpg)
6–8 asm.
Gaminimas 1 val.
Šaldyti 30 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Tortui pagaminti reikia:
Biskvitui:
6 kiaušinių
120 g DANSUKKER ekologiško baltojo cukraus „Panevėžio Plius“ (80 ir 40 g)
75 ml aliejaus
90 ml pieno
100 g miltų
30 g „matcha“ arbatos miltelių
Kremui:
600 g kreminio sūrelio
2–3 šaukštų liofilizuotų aviečių miltelių
100 g DANSUKKER cukraus miltelių.
Citrinos sulčių (pagal skonį)
Kaip gaminti: žingsnis po žingsnio.
![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_fc9567f8715e414b976d4af48651388d~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_215,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_fc9567f8715e414b976d4af48651388d~mv2.jpg)
Taip susukti galima bet kokio skonio tortą, svarbu paisyti kelių patarimų:
Biskvitai turi būti nestori, lengvai vyniojami.
Biskvito lakštus drėkinti reikia labai taupiai arba išvis nedrėkinti.
Kremai tinka tvirtesni: sviestiniai, ganašai, sūrio kremai su mažesniu grietinėlės kiekiu.
Prieš valgant tortas turi pusvalandį pabūti kambario temperatūroje.
Sėkmės ir skanaus!