Ir keptas, ir šaldytas. Ir biskvitinis, ir gaiviai kreminis. Pertepimui naudokite slyvų arba aviečių uogienę: ką turite, ką mėgstate ir... mėgaukitės! Receptas neriebaus torto, kuris tiks ir didesnei šventei, ir susibėgimui prie kavos.
6-8 asm.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Zzz 12 val.
Tortui su varške pagaminti reikia:
Biskvitui:
2 kiaušinių
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
30 ml aliejaus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
80 g miltų
Varškės kremui:
12 g želatinos + 100 ml vandens
300 g kreminės varškės (arba varškės pyragams kepti)
120 g DANSUKKER cukraus miltelių
200 ml plakamosios grietinėlės
50 ml aviečių arba slyvų tyrės
Pertepimui:
1–2 šaukštų aviečių arba slyvų uogienės
Čiobrelių šakelės (papuošti)
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Apie 22 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki standžių putų (masė turi padidės mažiausiai 3–4 kartus), nuolat plakdami supilkite aliejų ir sudėkite citrinos žievelę. Suberkite persijotus miltus, viską atsargiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į formą. Kepkite apie 20 min., kol lengvai paspaudus pirštu lakštas pradės spyruokliuoti. Išimkite. Pirmiausia aušinkite formoje, po to – ant grotelių.
3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, šonus – popierine apykakle. Įdėkite biskvitą ir patepkite jį uogiene.
4. Kremui želatiną užpilkite vandeniu, palikite išbrinkinti ir ištirpinkite. Varškę sumaišykite su DANSUKKER cukraus milteliais ir ištirpinta želatina. Kai varškė pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sumaišykite su varške. Atidėkite ~150 ml kremo viršui, jį sumaišykite su aviečių arba slyvų tyre.
5. Kremą supilkite į formą, ant viršaus – kremą su avietėmis. Palyginkite viršų. Palikite šaldytuve nakčiai.
6. Išimkite iš formos, papuoškite čiobrelio šakele.
Skanaus!
Comments