Gaivus, visų mėgstamas tortas su varškės kremu (Receptas)

Ir keptas, ir šaldytas. Ir biskvitinis, ir gaiviai kreminis. Pertepimui naudokite slyvų arba aviečių uogienę: ką turite, ką mėgstate ir... mėgaukitės! Receptas neriebaus torto, kuris tiks ir didesnei šventei, ir susibėgimui prie kavos.

Tortas su varške_varškės tortas_šaldytas tortas_vmg receptas
VMG nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Zzz 12 val.


Tortui su varške pagaminti reikia:

Biskvitui:

  • 2 kiaušinių

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 30 ml aliejaus

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės

  • 80 g miltų

Varškės kremui:

  • 12 g želatinos + 100 ml vandens

  • 300 g kreminės varškės (arba varškės pyragams kepti)

  • 120 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 200 ml plakamosios grietinėlės

  • 50 ml aviečių arba slyvų tyrės

Pertepimui: