top of page

Varškės tinginys su vyšniomis ir šokoladiniais sausainiais (Receptas)

  • eglerace
  • 08-01
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: 08-06

Geriausias desertas vasarą yra gaivus, uogų pilnas, ne per saldus, lengvai pagaminamas. Varškės tinginio su vyšniomis ar trešnėmis dar negamino niekas pasaulyje, o Alfas pabandė ir jam pavyko. Jis ypač gardžiai ir viliojamai kvepia vyšniomis! 

Patiks vaikams, suaugusiems ir visiems tinginių degustuotojams. Žiūrėkite video receptą ir išbandykite jau šiandien.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

10–12 asm. 

Gaminimo laikas: apie 30–40 min.

Šaldymas: mažiausiai 12 val. (geriausia – per naktį) 


Tinginiui pagaminti reikia:

  • 72 g DR.OETKER vyšnių skonio želė

  • 500 g varškės

  • 190 ml sutirštinto pieno 

  • 1 šaukštelio TAYLOR&COLLEDGE ekologiškos vanilinės pastos su sėklomis 

  • 1 šaukštelio TAYLOR&COLLEDGE ekologiškos vanilės pupelių pastos 

  • 400 g GAIDELIS sausainių „Šokoladas“

  • 60 g tirpinto sviesto

  • 2–3 šaukštų amareto 

  • 30 g takuoto PERGALĖ šokolado su lazdynų riešutais 

  • 2 šaukštų citrinos sulčių 

  • 400 g trešnių arba vyšnių 

  • 80 ml HAAGEN DAZS ledų su sūria karamele 

  • 20 g tarkuoto PERGALĖ juodojo šokolado su avietėmis 


  1. Įkaitinkite puodą su vandeniu ir suberkite DR. OETKER vyšnių skonio žėlė miltelius. Maišykite, kol milteliai visiškai ištirps ir masė įgaus klampaus sirupo konsistenciją. 

  2. Varškę suberkite į dubenį, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite TAYLOR&COLLEDGE ekologišką vanilės pastą su sėklomis ir TAYLOR&COLLEDGE ekologišką vanilės pupelių pastą. 

  3. Į kitą dubenį suberkite GAIDELIS sausainius „Šokoladas“ ir sutrupinkite rankomis.

  4. Į varškės masę supilkite tirpintą sviestą ir sutrinkite NINJA elektriniu trintuvu. Paruoštą žėlė įmaišykite į varškę. Supilkite amaretą ir suberkite sausainius. Išmaišykite. 

  5. Užberkite tarkuoto PERGALĖ šokolado su lazdynų riešutais, įspauskite citrinos sulčių.

  6. Iš trešnių pašalinkite kauliukus ir perpjaukite pusiau.

  7. Pailgą formą išklokite sviestiniu kepimo popieriumi. Ant dugno tolygiai paskleiskite varškės ir sausainių kremo, ant jo – pjaustytų trešnių. Sluoksniavimą tęskite ta pačia tvarka. Palikite šaldytuve per naktį.

  8. Sustingusį trešnių tinginį papuoškite tarkuotu PERGALĖS juoduoju šokoladu su avietėmis, šviežiomis uogomis ir lapeliais. 


Gardžių atradimų.

Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!

ree

bottom of page