Varškės tinginys su vyšniomis ir šokoladiniais sausainiais (Receptas)
- eglerace
- 08-01
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: 08-06
Geriausias desertas vasarą yra gaivus, uogų pilnas, ne per saldus, lengvai pagaminamas. Varškės tinginio su vyšniomis ar trešnėmis dar negamino niekas pasaulyje, o Alfas pabandė ir jam pavyko. Jis ypač gardžiai ir viliojamai kvepia vyšniomis!
Patiks vaikams, suaugusiems ir visiems tinginių degustuotojams. Žiūrėkite video receptą ir išbandykite jau šiandien.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
10–12 asm.
Gaminimo laikas: apie 30–40 min.
Šaldymas: mažiausiai 12 val. (geriausia – per naktį)
Tinginiui pagaminti reikia:
72 g DR.OETKER vyšnių skonio želė
500 g varškės
190 ml sutirštinto pieno
1 šaukštelio TAYLOR&COLLEDGE ekologiškos vanilinės pastos su sėklomis
1 šaukštelio TAYLOR&COLLEDGE ekologiškos vanilės pupelių pastos
400 g GAIDELIS sausainių „Šokoladas“
60 g tirpinto sviesto
2–3 šaukštų amareto
30 g takuoto PERGALĖ šokolado su lazdynų riešutais
2 šaukštų citrinos sulčių
400 g trešnių arba vyšnių
80 ml HAAGEN DAZS ledų su sūria karamele
20 g tarkuoto PERGALĖ juodojo šokolado su avietėmis
Įkaitinkite puodą su vandeniu ir suberkite DR. OETKER vyšnių skonio žėlė miltelius. Maišykite, kol milteliai visiškai ištirps ir masė įgaus klampaus sirupo konsistenciją.
Varškę suberkite į dubenį, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite TAYLOR&COLLEDGE ekologišką vanilės pastą su sėklomis ir TAYLOR&COLLEDGE ekologišką vanilės pupelių pastą.
Į kitą dubenį suberkite GAIDELIS sausainius „Šokoladas“ ir sutrupinkite rankomis.
Į varškės masę supilkite tirpintą sviestą ir sutrinkite NINJA elektriniu trintuvu. Paruoštą žėlė įmaišykite į varškę. Supilkite amaretą ir suberkite sausainius. Išmaišykite.
Užberkite tarkuoto PERGALĖ šokolado su lazdynų riešutais, įspauskite citrinos sulčių.
Iš trešnių pašalinkite kauliukus ir perpjaukite pusiau.
Pailgą formą išklokite sviestiniu kepimo popieriumi. Ant dugno tolygiai paskleiskite varškės ir sausainių kremo, ant jo – pjaustytų trešnių. Sluoksniavimą tęskite ta pačia tvarka. Palikite šaldytuve per naktį.
Sustingusį trešnių tinginį papuoškite tarkuotu PERGALĖS juoduoju šokoladu su avietėmis, šviežiomis uogomis ir lapeliais.
Gardžių atradimų.
Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!