Valgomiausias: vištienos kotletas a’la Kijevo (Receptas)

Naminis ir ypač skanus, nors produktai yra elementariausi. Kotletas, kurio receptu dalinamės, yra a’la Kijevo, ne klasikinis. Pirmiausia skiriasi forma. Nes taip patogiau. Ir be kauliuko – tiesiog taupumo sumetimais. Pabandykite ir tai taps valgomiausiu patiekalu Jūsų namuose.


Vištenos kotletas A'la Kijevo , Alfo Ivanausko receptas
Shutterstock.com nuotr.

4 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 30 min.

Kepimas 15-20 min.


Vištienos kotletui pagaminti reikia:

  • 120 g sviesto

  • 4 vištienos filė (maždaug po 180 g)

  • Žiupsnelio druskos

  • Miltų (apvolioti)

  • 1 kiaušinio

  • Panko džiūvėsėlių (apvolioti)

  • Aliejaus (gruzdinti)


1. Sviestą padalinkite į 4 dalis, suformuokite nedidelius volelius ir sušaldykite.

2. Vištienos filė pasūdykite, uždenkite maistine plėvele ir gerai išmuškite – ypač gerai išmuškite kraštus, kad nebūtų stori.

3. Ant išmuštos filė uždėkite sviesto.

4. Su peilio pagalba suformuokite pailgą kotletą. Palaikykite jį šaldytuve maždaug 10–15 min.

5. Apvoliokite kotletą miltuose, po to – kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.

6. Suformuotą kotletą palaikykite šaldytuve 15–20 min.

7. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir dėkite kotletus siūle į apačią, lengvai apkepkite, kad siūlė sutvirtėtų. Tuomet įkaitinkite aliejų gilesniame prikaistuvyje ir gruzdinkite, kol iš visų pusių kotletas bus gražios gintarinės spalvos. Baikite kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

8. Garnyrui pasigaminkite kažką labai mėgstamo.



Skanaus!