top of page

Dažniausiai užduodami klausimai apie Kijevo kotletą

Gal kiek nustebsite, bet Kijevo kotletas patenka į sąrašą skaniausių pasaulio patiekalų, kuriuos būtina paragauti bent kartą gyvenime.

Tad skiriame jam dar šiek tiek dėmesio ir virtuvės šefės Honoratos Lyndo prašome atsakyti į klausimus, kurie dažniausiai kyla nusprendusiems šį patiekalą pasigaminti namuose.


Kokių nesėkmių gali ištikti gaminant Kijevo kotletą?

Jis gali atsivynioti, sutrūkinėti apvoliotas sluoksnis, gali blogai iškepti, todėl gaminti reikia labai kruopščiai.

Ar būtinas kauliukas?

Klasikinis kotletas yra be kauliuko. Kauliukas suteikia puošnumo.

Ar į sviestą dedama žolelių?

Klasikinis receptas – sviestas be priedų, bet, jei kas mėgsta, galima įdėti krapų.


Kaip reikia susukti mėsą, kad kotletas neišsivyniotų?

Pirmiausia reikia tinkamai išmušti: kraštai turi būti plonesni, o per vidurį – storiau.

Kaip padaryti, kad sviestas išliktų tinkamos konsistencijos ir perpjovus kotletą ištekėtų?

Pirmiausia reikia suformuoti pailgą suapvalintą volelį. Plonai išmušti mažąją vištienos filė, suvynioti į ją sviestą ir sušaldyti. Taip sviestas apsaugomas dvigubai – ir mažąja filė, ir pačiu kotletu.

Kodėl reikia apvolioti du kartus?

Apsaugoma vištienos filė ir kepant išlieka sultinga.

Ką daryti, jei apvoliotas sluoksnis džiūva ir trūkinėja?

Reikia greitai dirbti. Čia jau pravers įgūdžiai. Beje, suformuotą kotletą patartina 15–20 min. palaikyti šaldytuve.

Ar galima Kijevo kotletus šaldyti?

Šaldyti galima viską, bet šiuo atveju sviestas gali tiesiog įsigerti į mėsą ir perpjovus kotletą neištekės.

Ar įmanoma iškepti Kijevo kotletą orkaitėje?

Kijevo kotletas, iškeptas orkaitėje, neturės plutelės, taip pat labai tikėtina, kad ir sviestas įsigers į mėsą. Geriausia – gruzdinti. Tą galima padaryti dviem būdais: įkaitinti aliejų iki 180 °C temperatūros, gruzdinti 6–7 minutes, tada įdėti kotletą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C temperatūros, ir kepti dar 7–8 minutes. Iš viso kepama apie 15 minučių. Arba galima įkaitinti aliejų iki 145 °C temperatūros ir tik gruzdinti – orkaitės nereikės. Kepti irgi apie 15 minučių.

Koks garnyras tinkamiausias?

Klasikinis – bulvių lazdelės, piene virtos morkos su žirneliais, marinuoti vaisiai.


Sėkmės!

Naujausi įrašai

bottom of page