top of page

Uždraustasis vaisius, kurį vertėtų graužti kasdien + receptas

Nuobodus, įprastas, yra egzotiškesnių… Rojuje netgi uždraustas! Taip kalbama apie obuolius. Iš tikrųjų, šie vaisiai yra nepelnytai nuvertinti. Pigų, universalų ir, svarbiausia, sveikatai naudingą sodo gražuolį pabandysime ir vėl užkelti ant garbingo pjedestalo.

Trumpas obuolio CV

  1. Kalorijos 100 g: 52 kcal

  2. Vitaminai – A, B grupės, C (2–3 obuoliai 50 proc. aprūpina organizmą šio vitamino dienos norma), E, P.

  3. Obuolyje esančios rūgštys reguliuoja skrandžio rūgštingumą.

  4. Didina kraujagyslių elastingumą, lengvina širdies darbą.

  5. 2–3 obuoliai per dieną mažina cholesterino kiekį kraujyje, normalizuoja riebalų apykaitą sergant cukralige.

  6. Mineralinės medžiagos – kalis, kalcis, fosforas ir geležis.

  7. Gausu pektidų, skatinančių virškinimą.

  8. Obuoliai dezinfekuoja burnos ertmę.

  9. Juose esantys fitoncidai naikina mikrobus. Kuo kvapnesnis obuolys, tuo daugiau šių veikliųjų medžiagų. Daug fitoncidų turi antaniniai obuoliai.

  10. Obuolius galima valgyti per iškrovos dieną – išnyks visi šlakai.

Tai paskutinis 5-eto (tofu, avokadai bei lašiša, graikiškas jogurtas) sočių, bet nekaloringų produktų ratelio narių, su kuriuo norėjome supažindinti.

Obuolių ir keptų burokėlių salotos su ožkų sūriu

2 obuolių

150 g ožkų sūrio

100 g moliūgų sėklų

½ mėlynojo svogūno

300 g virtų burokų

3 skiltelių česnako

80 g šaldytų aviečių

100 g alyvuogių aliejaus

30 g ryžių acto

20 g medaus

30 g cukraus

30 g sviesto arba kokosų aliejaus

saujelės šviežių salotų lapelių

žiupsnelio druskos ir pipirų

  1. Burokus supjaustykite skiltelėmis ir apkepkite keptuvėje su 2 traiškytomis česnako skiltelėmis.

  2. Avietes sutrinkite su likusia česnako skiltele, puse kieko ryžių acto ir medumi. Lėtai pilkite alyvuogių aliejų ir maišykite kol padažas taps vientisos konsistencijos.

  3. Kai burokai apkeps sudėkite cukrų, likusią pusę acto ir sviestą. Leiskite jiems pasikaramelizuoti. Pabarstykite druska ir pipirais.

  4. Ožkos sūrį supjaustykite griežinėliais ir apvoliokite trintose moliūgo sėklose.

  5. Obuolius supjaustykite griežinėliais, o svogūną – pusžiedžiais.

  6. Visus ingredientus sumaišykite ir užpilkite aviečių padažu.

Naujausi įrašai

bottom of page