top of page

Užkepti „Nachos“ traškučiai su mėsa ir kreminiu sūriu (Receptas)

  • eglerace
  • 07-04
  • 2 min. skaitymo

Sotus, greitai paruošiamas, lengvai nuodėmingas, vasariškai gaivus (su mangais ir ananasais!), turintis vakarėlio terasoje nuotaiką – toks yra šis traškučių, mėsos ir kreminio sūrio patiekalas, kuris tiks ir piknikui pievelėje prie namų, ir romantiškam vakarojimui prie ežero.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


4 asm.  

Gaminimo laikas: 40 min. 


Patiekalui pagaminti reikia:

  • 1 mango 

  • 5–6 griežinėlių konservuotų ananasų

  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno 

  • 1–2 aitriųjų paprikų  

  • 1 šaukšto KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų Chalapos paprikų 

  • 30 g SALCHICHON IBERICO vytintos ispaniškos dešros 

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių 

  • 2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško rapsų aliejaus 

  • Žiupsnelio druskos 

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų 

  • Žiupsnelio maltų saldžiųjų paprikų 

  • 185 g kukurūzų traškučių 

  • 170 g fermentinio sūrio 

  • 50 g konservuotų kukurūzų

  • 4 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažo „Šašlykams“

  • 1 avokado

  • 125 g CASTELLO kreminio sūrio su pomidorais ir bazilikais

  • 1 saujos šviežių žolelių 

Padažui:

  • 3 šaukštų graikiško jogurto 

  • ½ žaliosios citrinos žievelės ir sulčių

  • Žiupsnelio druskos


  1. Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais, kaip ir konservuotus ananasus.

  2. Susmulkinkite svogūną, aitriąsias paprikas ir KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotas Chalapos paprikas. SALCHICHON IBERICO vytintą ispanišką dešrą supjaustykite plonomis juostelėmis.

  3. LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles apšlakstykite BIONATURALIS ekologišku rapsų aliejumi, įmasažuokite druska ir prieskoniais.

  4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite rapsų aliejaus, sudėkite triušienos mėsos juosteles ir apkepinkite, kol gražiai apskrus. Iškepusias juosteles supjaustykite nedideliais gabalėliais.

  5. Į kepti orkaitėje tinkamą, nepridegančią keptuvę suberkite kukurūzų traškučius, užtarkuokite 20 g fermentinio sūrio. 

  6. Ant traškučių paskleiskite keptą triušieną, sudėkite visus paruoštus smulkintus ingredientus, konservuotus kukurūzus, KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažą „Šašlykams“ ir sutarkuokite likusį sūrį. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 15–20 min., kol sūris išsilydys ir apskrus.

  7. Tuo metu paruoškite padažą: graikišką jogurtą sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, žievele ir žiupsneliu druskos.

  8. Kukurūzų traškučius pagardinkite padažu, smulkintu avokadu ir gabaliukais laužytu CASTELLO kreminiu sūriu su pomidorais ir bazilikais. 

  9. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.


Gardžių atradimų.

Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!


bottom of page