Užkepti „Nachos“ traškučiai su mėsa ir kreminiu sūriu (Receptas)
- eglerace
- 07-04
- 2 min. skaitymo
Sotus, greitai paruošiamas, lengvai nuodėmingas, vasariškai gaivus (su mangais ir ananasais!), turintis vakarėlio terasoje nuotaiką – toks yra šis traškučių, mėsos ir kreminio sūrio patiekalas, kuris tiks ir piknikui pievelėje prie namų, ir romantiškam vakarojimui prie ežero.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Patiekalui pagaminti reikia:
1 mango
5–6 griežinėlių konservuotų ananasų
1 nedidelio mėlynojo svogūno
1–2 aitriųjų paprikų
1 šaukšto KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų Chalapos paprikų
30 g SALCHICHON IBERICO vytintos ispaniškos dešros
200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių
2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško rapsų aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio maltų saldžiųjų paprikų
185 g kukurūzų traškučių
170 g fermentinio sūrio
50 g konservuotų kukurūzų
4 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažo „Šašlykams“
1 avokado
125 g CASTELLO kreminio sūrio su pomidorais ir bazilikais
1 saujos šviežių žolelių
Padažui:
3 šaukštų graikiško jogurto
½ žaliosios citrinos žievelės ir sulčių
Žiupsnelio druskos
Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais, kaip ir konservuotus ananasus.
Susmulkinkite svogūną, aitriąsias paprikas ir KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotas Chalapos paprikas. SALCHICHON IBERICO vytintą ispanišką dešrą supjaustykite plonomis juostelėmis.
LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles apšlakstykite BIONATURALIS ekologišku rapsų aliejumi, įmasažuokite druska ir prieskoniais.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite rapsų aliejaus, sudėkite triušienos mėsos juosteles ir apkepinkite, kol gražiai apskrus. Iškepusias juosteles supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Į kepti orkaitėje tinkamą, nepridegančią keptuvę suberkite kukurūzų traškučius, užtarkuokite 20 g fermentinio sūrio.
Ant traškučių paskleiskite keptą triušieną, sudėkite visus paruoštus smulkintus ingredientus, konservuotus kukurūzus, KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažą „Šašlykams“ ir sutarkuokite likusį sūrį. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 15–20 min., kol sūris išsilydys ir apskrus.
Tuo metu paruoškite padažą: graikišką jogurtą sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, žievele ir žiupsneliu druskos.
Kukurūzų traškučius pagardinkite padažu, smulkintu avokadu ir gabaliukais laužytu CASTELLO kreminiu sūriu su pomidorais ir bazilikais.
Papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Gardžių atradimų.
Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!
