top of page

Uogienės virimo menas: kaip jį perprasti? (laidos įrašas)

Įsibėgėjusi vasara atneša pilnus daržus gėrybių, tarp jų – įvairiausių uogų. Saldų uogų prisiminimą norime palikti ir šaltajam metų laikui, todėl nieko nelaukdami puolame virti uogienes. Tačiau ar žinome visas uogienių, džemų ir marmeladų virimo gudrybes? Greičiausiai ne, mat jų yra labai daug: pradedant nuo uogų ar cukraus uogienei pasirinkimo iki pačių jos virimo subtilybių. Visas šias paslaptis Alfui Ivanauskui išdavė uogienių bei džemų gamintojai, uogų tiekėjai ir „Dansukker“ atstovas. Uogienių patys neverdantys jas perka prekybos centruose arba iš ūkininkų. Deja, ne visa randama uogienė yra išties kokybiška. Kaip atskirti gerą uogienę nuo prastos, patarė gydytoja-dietologė.

„Žinių radijo“ eteryje susitinkame kiekvieną ketvirtadienį, 16:08 val.


Naujausi įrašai

bottom of page