Umami skonio pilnas vištienos užkepėlės su pomidorais ir kukurūzais receptas

Puikus umamio skonio pilnas patiekalas – vištienos užkepėlė su pomidorais ir kukurūzais. Greitiems ir lengviems pietums arba vakarienei subalansuotas receptas.


Umami skonio pilnas vištienos užkepėlės su pomidorais ir kukurūzais receptas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

4 asmenims


Vištienos užkepėlei pagaminti reikia:

  • 500 g vištienos filė

  • 250 g smulkiavaisių pomidorų

  • 200 g konservuotų HEINZ kukurūzų (tinka ir virti)

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 3 kiaušinių

  • 150 ml grietinėlės

  • 1/2 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • žiupsnelio džiovinto baziliko

  • druskos, juodųjų pipirų

  • šlakelio alyvuogių aliejaus


1. Vištieną smulkiai supjaustykite ir išdėliokite į aliejumi išteptą kepimo formą (galite naudoti 4 mažas arba 1 didelę)

2. Taip pat sudėkite pomidorus ir kukurūzus.

3. Kiaušinius išplakite su grietinėle, įmaišykite sūrį, citrinos žievelę, baziliką, druską ir pipirus.

4. Kiaušinių plakinį supilkite ant paruoštų ingredientų ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min., priklausomai nuo pasirinktos formos dydžio.



Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg