Umami skonio pilnas vištienos užkepėlės su pomidorais ir kukurūzais receptas
- vmgonline
- 2021-07-21
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2021-09-07
Puikus umamio skonio pilnas patiekalas – vištienos užkepėlė su pomidorais ir kukurūzais. Greitiems ir lengviems pietums arba vakarienei subalansuotas receptas.

4 asmenims
Vištienos užkepėlei pagaminti reikia:
500 g vištienos filė
250 g smulkiavaisių pomidorų
200 g konservuotų HEINZ kukurūzų (tinka ir virti)
100 g tarkuoto kietojo sūrio
3 kiaušinių
150 ml grietinėlės
1/2 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
žiupsnelio džiovinto baziliko
druskos, juodųjų pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus
1. Vištieną smulkiai supjaustykite ir išdėliokite į aliejumi išteptą kepimo formą (galite naudoti 4 mažas arba 1 didelę)
2. Taip pat sudėkite pomidorus ir kukurūzus.
3. Kiaušinius išplakite su grietinėle, įmaišykite sūrį, citrinos žievelę, baziliką, druską ir pipirus.
4. Kiaušinių plakinį supilkite ant paruoštų ingredientų ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min., priklausomai nuo pasirinktos formos dydžio.
Skanaus!