UMAMI pupelių užtepėlės receptas (konkurentė humusui)

Neatsivalgoma, umami skonio pilna pupelių užtepėlė tinka tepti ant sumuštinių ar kabinti ją mėgstamų daržovių lazdelėmis.

Švelnesnė nei humusas užtepėlė taps vasaros vaišių stalo hitu. Primygtinai rekomenduojame išbandyti.



Umami užtepėlei pagaminti reikia:

  • 250 g virtų pupelių be skysčio

  • 3–4 džiovintų pomidorų aliejuje

  • 1 česnako skiltelės

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • 1 šaukšto apelsinų sulčių

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio tarkuotos apelsino žievelės

  • 2 šaukštų NATURLI UMAMI padažo „Originalus“

  • 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus

  • Įvairių gėlių ir žalumynų (papuošimui)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Agurkų, ridikėlių, mėgstamų salotų lapų (ragavimui)

  1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite pupeles, džiovintus pomidorus, česnaką, NATURLI UMAMI padažą „Originalus“, įberkite druskos, pipirų. Supilkite apelsino ir citrinos sultis, suberkite jų žieveles ir viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos, ji turėtų būti humuso tirštumo.

  2. Serviruokite užtepėlę lėkštėje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite pipirų ir viską papuoškite gėlėmis ir žalumynais. Valgykite kabindami užtepėlę mėgstamomis salotomis, ridikėliais, agurkais ar kitais mėgstamais ingredientais.



ALFO PATARIMAI:

  • UMAMI padažas šiai užtepėlei suteikia ypatingą, unikalų ir neatsivalgomą poskonį.

  • Mėgstantiems aštriau – galite užtepėlę paskaninti aitriosiomis paprikomis.

  • Užtepėlė puikiai tinka pertepimams ruošiant įvairiausius sumuštinius.

Užtepėlė patiks mėgstantiems humusą, bet ji yra daug švelnesnė ir umamiškesnė.



Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg