top of page

Troškintas kalėdinis triušis (Receptas)


troškintas kalėdinis triušis_Alfo receptas
VMG nuotr.

4–5 asm.


Kalėdiniam triušiui paruošti reikia:

  • 1 LAPINO PUOTA šviežio triušio

  • 2 šaukštų aliejaus 

  • 2 morkų

  • 2 svogūnų

  • 6–8 skiltelių česnako

  • 1 stiklinės sauso baltojo vyno

  • 1 NATUR COMPAGNIE vištienos sultinio kubelio

  • ½ stiklinės vandens

  • 2 lazdelių cinamono

  • 2 puodelių NESPRESSO espreso kavos „Infiniment Espresso“

  • 3–4 kriaušių

  • Keleto šakelių rozmarino

  • Žiupsnelio druskos 

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


  1. Šviežią triušį supjaustykite į 6–8 gabaliukus, pagardinkite druska ir pipirais.

  2. Gilioje keptuvėje arba dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite triušienos gabaliukus iš visų pusių po 2–3 min., kol apskrus.

  3. Morkas ir svogūnus supjaustykite stambiai. Pjaustytas daržoves ir česnako skilteles sudėkite į prikaistuvį ir kepkite dar 5 min. Pilkite vyno ir pagarinkite 2–3 min.

  4. Dėkite vištienos sultinio kubelį, supilkite vandenį, berkite cinamono lazdeles ir pilkite NESPRESSO espreso kavą „Infiniment Espresso“. Užvirkite.

  5. Ištraukite triušieną ir perkoškite gautą sultinį.

  6. Triušieną sudėkite į gilią kepimo skardą, užpilkite perkoštu sultiniu ir sudėkite pusiau perpjautas kriaušes.

  7. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 45–60 min., kol apskrus kriaušės ir triušiena.

  8. Pagardinkite šviežiomis rozmarino šakelėmis.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page