top of page

Triušiena ir pistacijomis įdaryta kalakutienos krūtinėlė (Receptas)

Malta triušiena ir pistacijų riešutais įdaryta kalakutienos krūtinėlė yra patiekalas, kurį valgydami čespėsite iš malonumo. Sultingas, pilnas skonių, burnoje tirpstantis kepsnys patiks turbūt visiems, net vaikams. Pagaminti nesudėtinga, todėl tinka kasdienos pietums ar vakarienei, tačiau patiekalas gana iškilmingas, todėl tiks kiekvienai šventei. Kalėdos, Naujiesiems taip pat.

kalakutienos vyniotinis_receptas
VMG nuotr.

Įdarytai kalakutienos krūtinėlei pagaminti reikia:

  • 2 svogūnų

  • 100 g rūkyto kiaulienos kumpio

  • 100 g GOURMET WORLD sūrio „Mozzarella di Bufala“

  • 200 g pistacijų

  • 100 g špinatų

  • 100 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto

  • 250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių

  • 1 kalakutienos filė

  • 2 pakelių GREENFIELD juodosios arbatos

  • 3 stiklinių vandens

  • 1 šaukšto miltų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Svogūnus, rūkytą kiaulieną, GOURMET WORLD sūrį „Mozzarella di Bufala“ ir

pistacijas susmulkinkite.

2. Špinatus apkepkite keptuvėje su ½ kiekio sviesto, apie 3 min. arba kol špinatai

suminkštės.

3. KITCHEN ME triušienos dešrelėms išspauskite mėsą ir ją sumaišykite su kapotomis

pistacijomis, svogūnais, rūkytu kumpiu, sūriu ir keptais špinatais.

4. Kalakutienos filė išpjaukite kaip išklotinę, iš abiejų pusių įtrinkite KOTANYI druska ir

KOTANYI juodaisiais pipirais, į vidinę dalį sudėkite triušienos dešrelių mėsos įdarą,

susukite vyniotinį ir suriškite maistiniu siūlu, kad laikytųsi forma. Šiek tiek patepkite

lydytu sviestu.

5. GREENFIELD juodąją arbatą užplikykite karštu vandeniu.

6. Į skardą supilkite arbatą, sudėkite kalakutienos vyniotinį ir kepkite orkaitėje 180 °C temp.

apie 1 val.

7. Iškepusį vyniotinį suvyniokite į foliją ir pailsinkite 30 min.

8. Padažui: prikaistuvyje su likusiu sviestu apkepkite miltus 2–3 min. Nuolat maišant po

truputį supilkite iš skardos gautą arbatos sultinį ir pavirkite apie 10 min., kol sutirštės,

tada dėkite druskos ir pipirų.

9. Patiekite su mėgstamomis žaliomis salotomis ar kitu garnyru.


Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page