top of page

Traškios šparagų-pomidorų salotos su karštais naminiais sūrio kroketais (Receptas)

Šios salotos panašios į beveik rimtą patiekalą pietums, nes yra šiltos, sočios, maistingos, suteikiančios ir energijos, ir gurmanišką malonumą. Alfas kviečia dar šiandien išbandyti traškias šparagų (sezonas atidarytas!), pomidorų ir sūrio kroketų salotas.

salotos su šparagais ir pomidorais_receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Video receptą rasite čia


2 asm.


Traškioms šparagų ir pomidorų salotoms pagaminti reikia:

  • 6 vidutinių šparagų (žaliųjų ir baltųjų)

  • 3 riekelių GERMANTO sūrio „Tilsit“

  • 3 riekelių RAMBYNO lydyto sūrio su kumpiu

  • 50 g DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • ⅔ citrinos žievelės

  • 2 šaukštų kreminės varškės

  • 2–3 GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“

  • 4–5 šaukštų KIKKOMAN džiūvėsėlių „Panko“

  • 500 ml rapsų aliejaus

  • 3–4 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1 česnako skiltelės

  • 2 šaukštų apelsinų skonio garstyčių

  • 2 vidutinių pomidorų

  • 5 SACLA orkaitėje keptų pomidorų su alyvuogėmis

  • Keleto įvairių lapelių (papuošti)

  • GUBERNIJOS duonos giros (patiekti)

 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.

 

1. Su skustuku nuskuskite kietąsias šparagų dalis, nupjaukite galiukus ir supjaustykite vidutiniais gabaliukais (3–4 cm).

2. GERMANTO sūrio „Tilsit“ ir RAMBYNO lydyto sūrio su kumpiu riekeles supjaustykite

nedideliais gabalėliais ir berkite į dubenį. Įtarkuokite DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio, įmuškite kiaušinio trynį, berkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska, maltos kalendros, įtarkuokite ⅓ citrinos žievelės, dėkite kreminės varškės ir rankomis sutrupintų GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“. Viską išmaišykite.

3. Sudrėkintomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus.

4. Išplakite kiaušinio baltymą. Ir pamirkykite jame rutuliukus, tada apvoliokite KIKKOMAN

džiūvėsėliuose „Panko“. Geriausia padaryti du tokius sluoksnius.

5. Į puodą supilkite aliejų ir pakaitinkite, kai jis įkais, sudėkite kroketus ir kepkite apie kelias min.,

kol gražiai apskrus. Kai iš šonų pradės veržtis sūris, kroketai bus iškepę. Ištraukite ir dėkite ant

popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejus.

6. Į ZYLE keptuvę pilkite BASSO alyvuogių aliejaus, dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės

sviesto, suberkite šparagus ir kepinkite ant nedidelės kaitros. Berkite druskos, pipirų, įtarkuokite

česnako, citrinos žievelės. Išjunkite kaitrą, dėkite apelsinų skonio garstyčių, viską išmaišykite.

7. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, išdėliokite lėkštėje, dėkite apkeptus šparagus, pravėsusius kroketus, SACLA orkaitėje keptus pomidorus ir užpilkite šparagų padažo.

8. Papuoškite lapeliais ir patiekite su GUBERNIJOS duonos gira.


PATARIMAI

1. Kroketus taip pat galite kepti karšto oro gruzdintuvėje.

2. Šias salotas Alfas pataria pagardinti keptomis LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelėmis.

3. Skaniausios šios salotos – dar karštos.


Skanaus.


Commentaires


Naujausi įrašai

bottom of page