Rauginti galima ne tik agurkus, obuolius ar pomidorus, bet ir arbūzo žieveles. Išbandę šį receptą žievelių daugiau niekada neišmesite. Delikatesas!
![raugintas arbūzas_raugintos arbūzo žievelės_sūdytas arbūzas_receptas](https://static.wixstatic.com/media/215589_f89353f3e96f405ea363e469f01e1cd4~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_152,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/215589_f89353f3e96f405ea363e469f01e1cd4~mv2.jpg)
1 kg.
Raugintoms arbūzų žievelėms reikia:
1 kupino šaukšto KOTANYI druskos
1 litro vandens
1 kg arbūzų žievelių su baltąja dalimi
1 kuokšto krapų su koteliais
3-4 traiškytų česnako skiltelių
1 arbatinio šaukštelio kmynų
Druską išmaišykite su vandeniu. Šiuo mišiniu apipilkite arbūzo žieveles. Suberkite krapus, česnakų skilteles ir kmynus.
Arbūzus prislėkite, kad nekiltų į viršų. Palikite kambario temperatūroje 24 val. Tada dėkite 12 val į šaldytuvą arba per naktį. Ir jau kitą dieną galėsite skanauti.
Skanaus.