top of page

Traškios raugintos arbūzo žievelės (Receptas)

Rauginti galima ne tik agurkus, obuolius ar pomidorus, bet ir arbūzo žieveles. Išbandę šį receptą žievelių daugiau niekada neišmesite. Delikatesas!


raugintas arbūzas_raugintos arbūzo žievelės_sūdytas arbūzas_receptas
VMG nuotr.

1 kg.


Raugintoms arbūzų žievelėms reikia:

  • 1 kupino šaukšto KOTANYI druskos

  • 1 litro vandens

  • 1 kg arbūzų žievelių su baltąja dalimi

  • 1 kuokšto krapų su koteliais

  • 3-4 traiškytų česnako skiltelių

  • 1 arbatinio šaukštelio kmynų

  1. Druską išmaišykite su vandeniu. Šiuo mišiniu apipilkite arbūzo žieveles. Suberkite krapus, česnakų skilteles ir kmynus.

  2. Arbūzus prislėkite, kad nekiltų į viršų. Palikite kambario temperatūroje 24 val. Tada dėkite 12 val į šaldytuvą arba per naktį. Ir jau kitą dieną galėsite skanauti.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page