top of page

Tortilijos su arbūzo ir uogų salotomis (Receptas)


tortilijos su arbūzo ir uogūų salotomis_receptas
VMG nuotr.

2 asm.


Tortilijoms su arbūzo ir uogų salotomis pagaminti reikia:

  • 250 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti)

  • 1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 1 šaukšto balzaminio acto

  • 100 ml NESPRESSO kavos

  • 20 g alyvuogių aliejaus

  • 250 g arbūzo minkštimo

  • 125 g ananaso

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 5–6 svogūnų laiškų

  • 1 ryšelio kalendrų

  • 125 g šilauogių

  • 1 žaliosios citrinos

  • 1 šaukšto marinuotų kapotų Chalapos paprikų

  • Žiupsnelio druskos

  • SALOTŲ UŽPILUI: 1 šaukšto KOTANYI prieskonių mišinio itališkoms salotoms

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 citrinos sulčių (~50–60 ml)

  • 50 ml OBELIŲ rapsų ir linų sėmenų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos


  • Tortilijų (patiekti)

  1. LAPINO PUOTA šviežią triušienos mėsą (troškinti, kepti) apibarstykite druska, įtrinkite DANSUKKER auksaspalviu sirupu, apšlakstykite balzaminiu actu, NESPRESSO kava ir aliejumi, palikite ne trumpiau nei 30 min. vėsioje vietoje. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temp. 15–20 min. arba grilinėje keptuvėje grilyje.

  2. Arbūzą ir ananasą supjaustykite kubeliais, susmulkinkite mėlynąjį svogūną, smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir kalendras.

  3. Užpilui sumaišykite KOTANYI prieskonių mišinį itališkoms salotoms, smulkintą česnaką, druską, citrinos sultis, OBELIŲ rapsų ir linų sėmenų aliejų.

  4. Tortilijas apskrudinkite ant grotelių.

  5. Ant skrudintų tortilijų sudėliokite salotas iš visų ingredientų, pagardinkite užpilu. Galite papuošti kalendrų lapeliais.

Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page