Nors sakoma, kad kiekvieno mūsų viduje miega virtuvės šefas, bet tikrai ne kiekvienam pavyksta arba norisi jį pažadinti. Atlikėja Monique (tikrasis vardas Monika Pundziūtė) -prisipažįsta, kad virtuvė – ne jos sritis. Tačiau valgyti vis tiek reikia. Ką daryti? Gaminti supergreitai!
Kiaušinienė à la Monique
Patiekalas Nr. 1 atlikėjos racione – kiaušinienė. Būtinas reikalavimas – kepti kiaušinius tiek, kad trynys liktų minkštas ir skystas. „Tokią kiaušinienę valgau vieną su čoriso dešra ir / ar šviežiomis daržovėmis. Skaniausia ši kiaušinienė man – su avokadu!“
Sumuštinis su avokadu
Avokadų Monikos virtuvėje yra beveik visada. Atlikėja neslepia, kad labai mėgsta šį produktą. Kaip sveiką užkandį ar lengvus pusryčius Monique rekomenduoja rinktis sumuštinį su avokadu: „Pagrindinis šio „patiekalo“ ingredientas – gerai sunokęs avokadas (turi būti gana minkštas, kad būtų galima sutrinti). Trintą avokadą pagardinu druska, pipirais ir lengvai apšlakstau citrinų sultimis, o tuomet jau tepu ant duonelės.“ Monika pripažįsta mėgstanti grūdines kultūras, įvairias sėklas, tad ir duoną renkasi viso grūdo su įvairiausiais priedais, kad būtų skaniau ir sočiau.
Pats greičiausias desertas
Rudenį saldumynų norisi daugiau. Natūralu, atvėsta oras, bandome greitai gauti energijos, dėl to dažnai pasirenkame nesveiką cukrų. „Kuo toliau, tuo labiau stengiuosi tuos nesveikus saldžius produktus keisti į vaisius, tad dabar man pats didžiausias skanėstas – vaisiai!“ – šūkteli Monika. Mergina juos valgo ir vienus, tačiau dažniausiai namuose turimus vaisius supjausto ir pagamina salotas. „Ne, negaminu jų su jogurtu, kaip dauguma, šias salotas dar pasaldinu medumi. Medus, ypač skystas, tarsi sukuria bendrą salotų skonį, tuomet net ir labai skirtingo skonio vaisiai dubenyje pradeda puikiausiai derėti vienas su kitu.“
Asmeninio archyvo, Unsplash.com nuotr.
Comments