Šventinis užkeptas baklažanas su bri sūriu (Receptas)
- eglerace
- 03-21
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: 04-03
Esame beveik tikri, kad tokio patiekalo jūsų šventėse dar nebuvo. Gali būti, kad užkeptas baklažanas su mėsa ir bri sūriu nukonkuruos tradicinius Velykų kepsnius. O gal ir ne, bet įspūdį paliks neišdildomą ir ypač tiks ilgojo Velykų savaitgalio įdomesniems pietums.
Todėl pasiruoškite dalintis receptu.
Labai apetitiškas, pica šiek tiek kvepiantis, sotus ir daržovingas!

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Įdarytam baklažanui paruošti reikia:
1 vidutinio baklažano
2 šaukštų NATURALISIMO alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
2–3 šaukštelių VEGETA prieskonių mocarelos salotoms ruošti
1 svogūno
3 skiltelių česnako
100 g SACLA saulėje džiovintų pomidorų „Pomodori Secchi“
2 vidutinių pomidorų
150 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių
1 šaukštelio VEGETA vištienos prieskonių
3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažo „Be konservantų“
60 g ILE DE FRANCE bri sūrio su mėlynuoju pelėsiu
1 saujos šviežių bazilikų lapelių

Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow.eu
Baklažaną perpjaukite pusiau, minkštimą įpjaukite kryželiu.
Į įkaitintą keptuvę pilkite NATURALISIMO alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“. Baklažanus dėkite kepti vidine puse, šiek tiek prispauskite pirštais ir apkepinkite apie 5 min.
Baklažanus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apibarstykite VEGETA prieskoniais mocarelos salotoms ruošti. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje (arba karšto oro gruzdintuvėje) 15–20 min.
Svogūną, česnakus, SACLA saulėje džiovintus pomidorus „Pomodori Secchi“, pomidorus ir LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles supjaustykite nedideliais, vienodo dydžio kubeliais.
Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus dėkite kepti triušienos mėsos juosteles, suberkite VEGETA vištienos prieskonius, svogūnus, česnakus ir išmaišykite. Sudėkite smulkintus pomidorus ir saulėje džiovintus pomidorus. Pagardinkite prieskoniais mocarelos salotoms ruošti.
Į masę dėkite 2 šaukštus KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažo „Be konservantų“, išmaišykite ir pakepinkite.
Paruoštą įdarą dėkite ant iškepusių baklažanų.
Griežinėliais supjaustykite ILE DE FRANCE bri sūrį su mėlynuoju pelėsiu ir išdėliokite ant baklažanų. Pakepinkite orkaitėje, kol išsilydys sūris. Į tarpelius tarp sūrio griežinėlių dėkite likusį pomidorų padažą.
Patiekdami papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais.
Gardžių atradimų.