top of page

Šventiniai pagardai prie Velykų margučių (Receptas)

  • eglerace
  • 04-16
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: 05-09

Kaip ir kasmet prieš Velykas raginame suskaičiuoti, kiek margučių šiemet bus ant jūsų stalo. Neprisivirkite ir neprimarginkite jų per daug – gerbkime maistą, nešvaistykime. 

Po kiaušinį vienam šeimos nariui yra visiškai pakankama, ypač, jeigu ritualu paversite ne margučių dauženimą, bet ir jų valgymą.

Alfas kviečia virtą kiaušinį dalinti į keturias dalis ir kiekvieną ragauti su skirtingais keliais pagardais. Vienas gali būti kreminis, kitas – traškus, trečias su aštriu prieskoniu. Miksuokite, degustuokite, atraskite savo mėgstamiausią, dalinkitės įspūdžiais. 

pagardai margučiams_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!



2 asm. 

Gaminimo laikas: 30 min.


Pagardams pagaminti reikia:

  • 2 virtų kiaušinių 


1.

5–6 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų žirnelių „Rinktiniai“

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“

  • Žiupsnelio druskos 

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų 


Dubenyje sumaišykite KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotus žirnelius „Rinktiniai“ su KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezu „Originalus“. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.


2.

  • 2 šaukštelių KĖDAINIŲ KONSERVAI krienų „Naminiai“

  • 5 g SUMMER aviečių džiovintų šaltyje 


Į dubenį sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI krienus „Naminiai“ ir įmaišykite SUMMER šaltyje džiovintų aviečių trupinius.


3. 

  • 3–4 riekelių SOSTINĖS šviesios duonos su raugu  

  • 1 šaukštelio KIKKOMAN sojų padažo


1. SOSTINĖS šviesios duonos su raugu riekeles supjaustykite kubeliais ir sutrupinkite.

2. Suberkite į kepimo skardą, apšlakstykite KIKKOMAN sojų padažu. Trupinius kepkite įkaitintoje 160 °C orkaitėje apie 15 min., kol gražiai apskrus.


4.

  • 1 avokado 

  • Žiupsnelio druskos

  • 1–2 šaukštų lukštentų kanapių sėklų 


Avokadą perpjaukite pusiau ir išimkite kauliuką. Minkštimą įpjaukite, pasūdykite ir apvoliokite kanapių sėklose. 


5. 

  • 1–2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“

  • 140 g SACLA marinuotų artišokų  


Į trintuvę sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezą „Originalus“ ir SACLA artišokus. Masę sutrinkite. 


6. 

  • 1 šaukšto smulkintų česnakų laiškų 

  • 1 šaukštelio sezamų sėklų 


Dubenyje sumaišykite smulkintus česnakų laiškus ir sezamų sėklas. 


7.

  • 2 saujų moliūgų sėklų 

  • Keleto žiupsnelių VEGETA bulvių prieskonių 


Sausoje keptuvėje pakepinkite moliūgų sėklas, pagardinkite VEGETA bulvių prieskoniais ir sumalkite smulkintuvu.


8.

2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo su trumais  


Visus pagamintus pagardus išdėliokite ant serviravimo padėklo ar popieriaus ir patiekite su kiaušiniais.

pagardai virtiems kiaušiniams_Alfo_receptas
VMG nuotr.

Gardžių atradimų.

bottom of page