Gruodis – šventinių susibėgimų, Kalėdų jausmo pilnų pasikalbėjimų prie kavos metas, kai pasikeičiama mažomis dovanėlėmis, dalinamasi apsikabinimais ir gera linkinčiais žodžiais.
Jeigu planuojate mielas smulkmenas, NESPRESSO kviečia pagalvoti ir apie šventinių kavų meniu (gal net degustaciją?), ir apie dovanas, kurios nėra tik šiaip „malonios smulkmenos“. Naujosios kavos iš šventinės, mišku kvepiančios, NESPRESSO linijos FESTIVE gali dovanoti išties įkvepiančių malonumo akimirkų.
Paruošėme šventinę naujosios linijos kavų kokteilių degustaciją. Išbandykite, bus tikrai gera.
Miško kapučinas
Mišku kvepiančiam kapučino gėrimui paruošti reikia:
Forest Almond Flavour kavos kapsulės
10 g kaštainių kremo
100 ml 1,5 proc. riebumo pieno
5 g pakepintų migdolų drožlių
1 lauro lapelio.
1. Supilkite 100 ml 1,5proc. riebumo pieno į NESPRESSO Barista plaktuvą. Užsukite dangtelį, pasirinkite „Cappuccino“ režimą ir paspauskite starto mygtuką.
2. Pasirinkite kapučinui tinkamą stiklinę, įdėkite į jį 10 g kaštainių kremo ir užpilkite jį pieno puta.
3. Į stiklinę su plaktu pienu ir kaštainių kremu paruoškite Forest Almond Flavour kavos (40 ml).
4. Pieno putą pabarstykite skrudintomis migdolų drožlėmis ir papuoškite lauro lapeliu.
Kavos kokteilis „Čaga“
Kavos kokteiliui paruošti reikia:
Forest Black kavos kapsulės
5 ml klevų sirupo
250 ml grietinėlės
5 g čagos grybų (juodojo beržo grybo) miltelių
50 ml verdančio vandens
1 g krapų
1 baltojo arba rudojo pievagrybio
1. Į sifoną plaktai grietinėlei įberkite 5 g čagos grybų miltelių ir sumaišykite su 50 ml verdančio vandens. Leiskite pastovėti apie 10 min.
2. Į sifoną įpilkite 250 ml grietinėlės ir vieną Whipper Charger kapsulę. Energingai suplakite.
3. Į puodelį įpilkite 5 ml klevų sirupo.
4. Į puodelį su klevų sirupu paruoškite Forest Black espreso (40 ml).
5. Ant kavos gėrimo uždėkite plaktos grietinėlės.
6. Ant gėrimo putos užtarkuokite baltųjų ar rudųjų pievagrybių ir pabarstykite šviežių krapų.
Kavos kokteilis „Miško Spritz“
Kavos kokteiliui paruošti reikia:
Forest Fruit Flavor kavos kapsulės
4 ledo kubelių (kiekvienas 30 g)
10 ml cukranendrių sirupo
1 lauro lapelio
120 ml gazuoto vandens
2 citrinžolės lapelių
Miško uogų papuošimui
Sumaišykite 3 g šviežios citrinžolės su 40 ml Forest Fruit Flavour espreso. Leiskite viskam susimaišyti, palaikykite apie 3 min.
Į kokteilių stiklinę įdėkite 4 ledo kubelius, įpilkite 10 ml cukranendrių sirupo, 120 ml gazuoto vandens, atsargiai, švelniai išmaišykite ir įdėkite lauro lapelį.
Per baro sietelį supilkite kavą į stiklinę su ledo kubeliais.
Uogas suverkite ant serviravimo pagaliuko. Dekoruokite stiklinę uogų iešmeliais ir šviežiais citrinžolių lapeliais.
Skanių Kalėdų!
NESPRESSO kavas, aksesuarus bei kavos aparatus rasite čia: www.nespresso.lt arba NESPRESSO butikuose PC „G9“ bei PLC „Panorama“ Vilniuje.
Commenti