top of page

Sumuštiniai su vištiena, kurie niekada nebus sausi

„Dažno lietuvio šaldytuve tikrai galima rasti dešros, bet štai paradoksas: neretai sulaukiu klausimo – jeigu mūsų šeima nori atsisakyti dešros, kokią mėsą galima būtų naudoti gaminant sumuštinius“, – pasakoja idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Jo atsakymas labai paprastas – galima naudoti jautienos arba kiaulienos nugarinę, vištieną taip pat visuomet paprasta išsikepti. „Tik yra vienas bet… Svarbiausia neperkepti – štai todėl niekas ir nemėgsta sausų sumuštinių“, – sako Alfas ir siūlo receptą su vištienos krūtinėle.

„Vištieną kepkite, kol vidinė temperatūra pasieks 83 laipsnius, ir turėsite puikios mėsos šaltiems bei karštiems sumuštiniams, salotoms ar užtepėlėms. Mano pasiūlymas – kepti su kriaušėmis, kurias galėsite puikiai panaudoti gamindami sumuštinius“, – pataria A. Ivanauskas.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ingredientai krūtinėlei:

1 vištienos krūtinėlės (be odos) 10 šakelių šviežio čiobrelio 6 šaukštų alyvuogių aliejaus druskos, penkių pipirų mišinio 4–5 kietų kriaušių

Gaminimas:

1.         Vištieną apšlakstykite aliejumi ir įtrinkite sausais prieskoniais. Leiskite pabūti kelias valandas šaldytuve, o tuomet dėkite į kepimo indą, apdėliokite čiobreliais, šone sudėkite nepjaustytas kriaušes, į vištienos krūtinėlės centrą įbeskite termometrą ir nustatykite 83 laipsnių temperatūrą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 83 laipsnius.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


2.         Išėmę iš orkaitės papjaustykite ir patiekite su smulkintomis keptomis kriaušėmis (jas galite sudėti ant skrebučio, patepto varškės kremu, o ant viršaus – pjaustytą vištienos krūtinėlę).

3.         Taip paruoštą vištieną laikykite iki dviejų parų plastikinėje sandarioje dėžutėje.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page