Sumuštinis su jautiena ir baltųjų svogūnų džemu (Receptas)

Geri dalykai grįžta: valgymas lauke, valgymas rankomis ir... sumuštiniai! Būtinai išbandykite šį jautienos, uogų ir baltųjų svogūnų padažo sumuštinio receptą iš naujos Alfo knygos MALDA SKONIUI.


sumuštinis su jautiena su baltųjų svogūnų padažu
VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimas 15 min.


Sumuštiniui su jautiena ir baltųjų svogūnų padažu reikia:

  • 1 didelės sviestinės bandelės mėsainiams

  • Alyvuogių aliejaus (pašlakstyti)

  • 2 kupinų šaukštų baltųjų svogūnų džemo*

  • 1 šaukšto neaštrių grūdėtųjų garstyčių

  • 10–15 g labai šviežių gražgarsčių lapelių

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • Po saujelę šviežių aviečių ir gervuogių

  • 6–8 jautienos rostbifo riekelių

  • Stambiai tarkuoto kietojo sūrio („Džiugo“ ar parmezano)

  • 20–30 ml uogų skonio balzaminio acto kremo

1. Bandelę perpjaukite horizontaliai į tris dalis. Viršūnėlę atidėkite – ją galėsite panaudoti kitiems tikslams (trupiniams, džiūvėsėliams). Riekeles paskrudinkite su šlakeliu aliejaus.

2. Baltųjų svogūnų džemą sumaišykite su grūdėtosiomis garstyčiomis (rinkdamiesi garstyčias, stebėkite, kad jų aštrumas būtų jums malonus, neužgožiantis kitų skonių).

3. Gražgarstes sumaišykite su citrinos sultimis.

4. Uogas perpjaukite pusiau.

5. Sudėliokite sumuštinius: ant skrudintos bandelės riekelės dėkite svogūnų džemo ir garstyčių mišinį, ant jo dėkite rostbifo riekeles, gražgarstes, pjaustytas uogas. Viršų pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.

6. Pagardinkite balzaminio acto kremu su uogomis.


Baltųjų svogūnų džemui pagaminti reikia:

  • 0,7 kg baltųjų saldžių svogūnų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šakelės čiobrelių

  • 150 g cukraus

  • 200 ml baltojo sauso vyno

  • Neutralaus kvapo aliejaus kepti (saulėgrąžų, rapsų)

1. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, pabarstykite druska ir gerai išmaišykite.

2. Sudėkite į keptuvę kartu su aliejumi ir čiobrelių šakele ir kepkite, nustatę minimalią kaitrą, kol svogūnai stipriai suminkštės ir jų tūris sumažės dvigubai. Tada po truputį suberkite cukrų. 3. Supilkite vyną ir toliau kepkite nuolat maišydami. Svogūnai neturi apkepti, juo labiau – pridegti.

4. Troškinkite nustatę mažą kaitrą, kol išgaruos visas vynas. Išimkite čiobrelių šakelę. Sudėkite džemą į nedidelį stiklainį. Laikykite šaldytuve iki savaitės. Panaudoti galite kaip užtepėlę ar pagardą prie sūrio, pašteto, silkės.


Skanaus!

Naujausi įrašai