Sumuštinis su ridikėliais (Receptas)

Jeigu po Velykų liko nesuvalgytų kiaušinių, gaminkite sumuštinius su virtais kiaušiniais. Skanaus!

sumuštinis su ridikėliais, receptas
VMG nuotr.


2–3 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzz 30 min.

Kepimas 15–20 min

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

Duonelei:

  • 200 ml jogurto

  • Gero žiupsnio druskos

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio Provanso žolelių

Sumuštiniui:

  • ½ prinokusio avokado

  • 1 šaukšto jogurto

  • 100 g šviežio ožkų sūrio

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 agurko

  • 1–2 virtų kiaušinių

  • 3–4 ridikėlių

  • Šlakelio geros kokybės alyvuogių aliejaus

  • Krapų

  • Žirnelių daigų


  1. Duonelei sumaišykite visus produktus, užminkykite tešlą, suformuokite rutulį, uždenkite ir palikite „pailsėti“ pusvalandį.

  2. Po to padalinkite tešlą į 2–3 dalis, pakočiokite į pailgą paplotį, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

  3. Iškepusius papločius atvėsinkite.

  4. Avokadą sutrinkite šakute, sumaišykite su jogurtu ir ožkos sūriu. Sutarkuokite česnaką ir sudėkite į mišinį, supilkite citrinos sultis ir sumaišykite.

  5. Masę tepkite ant papločio, dėkite pjaustytus agurkus, kiaušinius ir smulkintus (tarkuotus) ridikėlius. Pašlakstykite aliejumi. Puoškite krapais ir žirnelių daigais.


Skanaus!

Naujausi įrašai