top of page

Sultingo vištienos šašlyko su marinuotais obuoliais, svogūnais ir pomidorų salotomis receptas

Sultingo vištienos šašlyko, kurį galima kepti tiek orkaitėje, tiek šašlykinėje, tiek ir ant keptuvės receptas ir Alfo pasiūlytas netikėtas šio patiekalo pateikimas ir džiugins, ir stebins, ir sukels savotišką priklausomybę.

Gali būti, kad tai bus artėjančios vasaros TOP'as.

vištienos šašlykas, Alfo Ivanausko receptas

2 porc.


Šašlykui su marinuotais obuoliais, svogūnais ir pomidorų salotomis receptas:

  • 1 obuolio

  • 1 mėlynojo svogūno

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • Žiupsnelio cinamono

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Kuokštelio mėgstamų žolelių (kalendrų, mėtų, petražolių)

  • 1 prinokusio didelio pomidoro

  • 200 g VILNIAUS PAUKŠTYNO vištienos šašlyko pipiriniame marinate „Fiesta“

  • 2–4 tortilijų

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Mėgstamų žolelių lapelių

  1. Obuolį sutarkuokite su tarka, supjaustykite svogūną pusžiedžiais, įberkite druskos, pipirų, cinamono, DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“, supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, viską išmaišykite ir palikite pasimarinuoti apie 10 minučių.

  2. Žoleles sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir susmulkinkite arba tai galite padaryti peiliu.

  3. Pomidorą supjaustykite plonais pusžiedžiais, apibarstykite juodaisiais pipirais.

  4. VILNIAUS PAUKŠTYNO vištienos šašlyką pipiriniame marinate „Fiesta“ suverkite ant turimų šakų, dėkite į skardą išklotą sviestinių popieriumi ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

  5. Tortilijas apkepinkite orkaitėje.

  6. Ant apkepintų tortilijų išilgai dėkite svogūnų ir obuolių masę, pasūdytus pomidorus, smulkintas žoleles, vištienos šašlyką, apibarstykite smulkintomis žolelėmis ir mėgstamais žolelių lapeliais. Galite valgyti tortiliją palikdami ištiestą lėkštėje arba ją susukti.


ALFO PATARIMAI:

· Obuolių ir svogūnų masės rūgštumą reguliuokite pildami mažiau ar daugiau baltojo vyno acto. Šis pagardas turėtų būti saldžiarūgščio skonio. Jei obuolys saldesnis, pilkite daugiau acto, jei rūgštesnis – mažiau.

· Jei neturite šakų, šašlyką galite kepti ant medinių iešmelių arba metalinių iešmų.

· Šašlyką galite kepti tiek orkaitėje, tiek ant keptuvės, tiek grilyje.



Skanaus!




Naujausi įrašai

bottom of page