Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA
Reikia:
1 kubelio MAGGI ekologiško sultinio
200 ml ryžių „basmati“
2 baklažanų
3 svogūnų laiškų su ropelėmis
2 salierų kotų
6 skiltelių česnakų
Ryšelio petražolių
Aliejaus (kepti)
2 šaukštų kokosų drožlių
5 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Originalus“
Žiupsnelio SANTA MARIA maltų saldžiųjų paprikų
Žiupsnelio SANTA MARIA maltų kalendrų
1 šaukšto traškių kepintų svogūnų
Saujos tarkuoto kietojo sūrio
1. Ištirpinkite MAGGI ekologiško sultinio kubelį vandenyje ir jame išvirkite ryžius. Vandens imkite 2 kartus daugiau nei ryžių pagal tūrį.
2. Baklažanus perpjaukite per pusę, įpjaukite minkštimą ir išskobkite jį šaukštu. Supjaustykite svogūnus, saliero kotus supjaustykite smulkiais kubeliais. Susmulkinkite česnakus ir petražoles, juos sumaišykite.
3. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir suberkite svogūnus, trumpai apkepkite ir suberkite petražolių bei česnakų mišinį. Kepkite toliau ir suberkite kokosų drožles. Permaišykite ir nukaiskite.
4. Sudėkite į kitą keptuvę su pakaitintu aliejumi baklažanus, salierus, juos nusausinkite iš viršaus popieriniais rankšluosčiais, trumpai apkepę pabarstykite SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“. Kai apkeps, sudėkite SUSLAVIČIAUS pomidorų padažą „Originalus“ ir kaitinkite toliau.
5. Įberkite SANTA MARIA raudonųjų paprikų, SANTA MARIA maltų kalendrų, nukaiskite, viską sumaišykite su ryžių mase. Įberkite saują tarkuoto kietojo sūrio.
6. Į išskobtus baklažano laivelius ant dugno paberkite tarkuoto sūrio, o po to – paruoštą įdarą. Viršų patepkite SUSLAVIČIAUS pertrintu pomidorų padažu „Originalus“. Gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Šaukite į iki įkaitintą 190 °C orkaitę. Kepkite apie 10 min. – kol išsilydys sūris.
7. Iškepusius baklažanus pabarstykite traškiais kepintais svogūnais.
ALFO PATARIMAI:
· Neperkepkite česnako, nes jis pasidarys kartus.
· Petražolės, česnakas puikiai tinka kartu su baklažanais.
· Jeigu norite dar sotesnio patiekalo, galite įdėti keptos vištienos, kitos mėsos, žuvies, pakepinto faršo, jūros gėrybių, tuno.
· Šis įdaras yra universalus, puikiai tinka ir kitoms daržovėms, ypač paprikai.
· Ant viršaus dėkite tiek sūrio, kiek jums norisi.
· Galite berti vieną sūrio rūšį, galite maišyti kelias.
Skanaus!