![bulvių virtinukai su špinatais ir smidrais_Alfo receptas](https://static.wixstatic.com/media/215589_9b87395a2ca641f3b8a897e6d2aee1d8~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_153,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/215589_9b87395a2ca641f3b8a897e6d2aee1d8~mv2.jpg)
4 asm.
Bulvių virtinukams pagaminti reikia:
400 g bulvių
1 kiaušinio
150 g miltų
3 šaukštų krakmolo
kelių šaukštų sviesto
250 g smidrų
100 g špinatų
druskos,
juodųjų pipirų
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1. Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite ir sugrūskite.
2. Į trintas bulves įmuškite kiaušinį, įmaišykite miltus ir krakmolą.
3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus voliokite ritinėlius ir supjaustykite apie 2 cm gabalėliais.
4. Virkite pasūdytame vandenyje apie 3 min.
5. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir sudėkite pjaustytus smidrus bei špinatus.
6. Kepkite apie minutę, tuomet į keptuvę sudėkite paruoštus virtinukus, pakepkite dar pusę minutės, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Patiekite apibarstę sūriu.
Gardžių atradimų.