top of page

Bulvių virtinukai su smidrais ir špinatais (Receptas)

Kai norisi kažko jaukaus, bet kartu ir gaivaus – šie minkštučiai bulvių virtinukai su traškiais smidrais yra tobula išeitis. Receptas paprastas, o rezultatas džiugina ne tik skonio receptorius, bet ir akis. Lengva, gardu, sezoniška, tinka ir pietums, ir vakarienei. Su trupučiu sviesto ar švelniu padažu – tikras komforto maistas.

bulvių virtinukai su špinatais ir smidrais_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Bulvių virtinukams pagaminti reikia:

  • 400 g bulvių

  • 1 kiaušinio

  • 150 g miltų

  • 3 šaukštų krakmolo

  • kelių šaukštų sviesto

  • 250 g smidrų

  • 100 g špinatų

  • druskos,

  • juodųjų pipirų

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio


1. Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite ir sugrūskite.

2. Į trintas bulves įmuškite kiaušinį, įmaišykite miltus ir krakmolą.

3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus voliokite ritinėlius ir supjaustykite apie 2 cm gabalėliais.

4. Virkite pasūdytame vandenyje apie 3 min.

5. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir sudėkite pjaustytus smidrus bei špinatus.

6. Kepkite apie minutę, tuomet į keptuvę sudėkite paruoštus virtinukus, pakepkite dar pusę minutės, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Patiekite apibarstę sūriu.


Gardžių atradimų.

bottom of page