Braškių ir sūrio salotos su triušiena arba veganišku šniceliu (Receptas)
- eglerace
- 05-02
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: prieš 7 dienas
Labai gaivios salotos su triušiena arba veganišku šniceliu, braškėmis ir kreminiu sūriu – tai netikėtas, puikiai subalansuotas skonių derinys, kuriame susilieja švelni sultinga mėsa (ar veganiška jos alternatyva), braškės saldumas ir lengvai pikantiškas sūrio skonis.
Lengvas patiekalas puikiai tiks pietums ar išskirtinei vakarienei, kai norisi nustebinti ir save, ir svečius. Vienos salotos – visiems skoniams ir mitybos pasirinkimams!

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite Alfo instagrame čia
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Salotoms pagaminti reikia:
180 g GARDEN GOURMET veganiško sojų šnicelio
2–3 šaukštelių BIONATURALIS ekologiško alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
200 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių
Žiupsnelio aitriųjų paprikų
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
3 skiltelių česnako
1 mėlynojo svogūno
250 g slyvinių pomidorų
10–12 šviežių braškių
150 g salotų mišinio
2 saujų gražgarsčių
3–4 šaukštų THOMY padažo su žolelėmis
125 g CASTELLO kreminio sūrio su ananasais
Keleto pekaninių karijų
1 saujelės mėtų lapelių

1. GARDEN GOURMET veganišką sojų šnicelį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite BIONATURALIS ekologišku alyvuogių aliejumi „Extra Virgin“ ir kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 10 min., kol gražiai apskrus.
2. LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles pagardinkite prieskoniais, smulkintu česnaku ir alyvuogių aliejumi.
3. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus, mėsos juosteles apkepkite iš abiejų pusių ir baikite kepti orkaitėje apie 7 min.
4. Svogūną pjaustykite griežinėliais, pomidorus ir braškes – į kelias dalis.
5. Į lėkštes sudėkite salotų mišinį ir gražgarstes. Ant viršaus paskirstykite pjaustytas daržoves ir braškes. Pagardinkite THOMY padažu su žolelėmis, dėkite gabaliukais pjaustytą CASTELLO kreminį sūrį su ananasais ir suberkite riešutus.
6. Vieną porciją patiekite su pjaustytu veganišku šniceliu, kitą – su triušienos mėsos juostelėmis.
7. Papuoškite šviežiomis mėtų šakelėmis.
Gardžių atradimų.