Klasikinis Velingtono kepsnys yra kulinarijos legenda, prabangos patiekalas, gaminamas kepant paštetu bei smulkintais kepintais grybais apteptą jautienos nugarinės išpjovą, kuri įvyniojama į sluoksniuotą tešlą, aptepama kiaušinių tryniais ir papuošiama įstrižomis tešlos pynėmis. Alfo variantas – lengvai ir greitai pagaminatas velingtonas su lašiša.
Video receptą rasite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 45 min.
Sultingam žuvies kepsniui pagaminti reikia:
1 saujos pievagrybių
1 svogūno
2 skiltelių česnako
3 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus (kepimui)
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
2 šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės
2 saujų špinatų lapelių
300 g upėtakio arba lašišos filė
200 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 kiaušinio
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
2 šaukštų DAUMANTŲ pusriebio majonezo
1 saujelės mėgstamų prieskoninių žolelių
1. Plonai supjaustykite pievagrybius ir svogūną, česnaką susmulkinkite.
2. Keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejų, jame
apkepkite smulkintus pievagrybius ir svogūnus apie 2–3 min., sudėkite smulkintą česnaką
ir viską pagardinkite KOTANYI druska, juodaisiais pipirais ir malta kalendra.
3. Sudėkite citrinos žievelę ir špinatų lapelius.
4. Keptuvėje upėtakio arba lašišos filė apkepkite kartu su saulėje džiovintų pomidorų skonio
rapsų aliejumi iš abiejų pusių po 1–2 min.
5. Sluoksniuotą bemielę tešlą pakočiokite kočėlu ir ant jos dėkite pievagrybių ir špinatų
įdarą.
6. Ant įdaro dėkite apkeptą žuvį, viską pagardinkite KOTANYI druska, pipirais ir citrinos
žievele. Tešlos kraštą patepkite kiaušinio plakiniu ir ant žuvies užtepkite DAUMANTŲ
majonezo.
7. Užlenkite tešlos galus ir gautą pyragą aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir apibarstykite
druska.
8. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie
15–20 min.
9. Iškepusį pyragą supjaustykite ir papuoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus.
Comments