Lašiša medaus ir citrinų marinate su rozmarinais (Receptas)

Greitai medaus ir citrinų marinate pamarinuota lašiša iškeps sultinga ir aromatinga. Galite kepti ant grotelių kepsninėje arba orkaitėje.

lašiša citrinų marinate, receptas
Shutterstock.com nuotr.

4 asm.


Lašišai medaus ir citrinų marinate paruošti reikia:

  • 4 pasagos formos lašišos gabaliukų (maždaug po 200 g)

  • 2–3 mažų svogūnėlių

  • 2–3 šakelių rozmarino

Marinatui:

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto medaus

  • 50 ml citrinų sulčių

  • 6 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto nuvalyto ir susmulkinto imbiero

  • 1 šaukšto nutarkuotos citrinų žievelės

  • 1 šaukšto brendžio

  • Stambios jūros druskos (pagal skonį)

  1. Suplakite visus produktus skirtus marinatui. Rozmarinų šakeles pamaigykite, svogūnus supjaustykite ir taip pat pamaigykite. Viską sumaišykite. Į plokščią indą sudėkite žuvį ir užpilkite marinatu, uždenkite plėvele. Palikite kelioms valandoms šaldytuve.

  2. Kepkite žuvį ant grotelių po 4–5 min. iš kiekvienos pusės, vis aptepkite marinatu.

  3. Iškepusią žuvį pabarstykite druska ir patiekite iškart.

Skanaus!