Ar tikrai netikras „zuikis" yra būdas kotletus patiekti įdomiau? Gali būti ir taip, bet nebūtinai, nes sultingas, minkštas zuikis reiškia tikrą šventę namuose. Lengvas receptas!
Laidą #Alfasvienasnamuose ir video receptą žiūrėkite ČIA
4–5 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 60 min.
Netikram zuikiui iškepti reikia:
300 g valyto moliūgo
1 kg vištienos arba kalakutienos
180 g grybų
3 skiltelių česnako
2 vidutinių svogūnų
Vieno kiaušinio
1 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio
1 šaukštelio saldžios/parūkytos paprikos
Druskos
Pipirų mišinio
Aliejaus patepimui
1. Į virtuvinį kombainą dėkite pjaustytą mėsą, česnaką, prieskonius, papriką, druską ir į kelias dalis perpjautus svogūnus. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
2. Sutarkuokite per burokinę tarką moliūgą. Supjaustykite grybus vidutiniais gabaliukais.
3. Į vieną indą sudėkite faršą, moliūgus, kiaušinį ir grybus, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
4. Kepimo formą (duonos formos) išklokite kepimo popieriumi, ją apšlakstykite aliejumi. Išdėkite faršą į formą. Apšlakstykite viršų aliejumi ir paskirstykite.
5. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite valandą 170 laipsnių temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija.
ALFO PATARIMAI:
· Vietoje moliūgo galite naudoti cukiniją.
· Galite naudoti pievagrybius, baltuosius pievagrybius ar miško grybus. Grybus prieš naudojant galite pakepinti.
· Svarbu išlaikyti santykį: viena dalis mėsos, viena trečioji dalies daržovių, nes kitaip patiekalas bus labai minkštas.
· Formoje kepamas „zuikis“ išliks sultingesnis, nes neišbėgs sultys.
· Galite kepti ir keksiuko formelėse.
Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt
Skanaus!