top of page

Sultingas mėsainis su šonine ir bulvių traškučiais (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 5 dienas
  • 1 min. skaitymo

Geras, skanus mėsainis turi būti sultingas, traškus, pilnas skirtingų, bet tobulai subalansuotų skonių. Kuo daugiau skirtingų tekstūrų, tuo jis labiau neatsivalgomas. Šiame mėsainyje tobulai dera ir triušienos maltinis, ir skrudinta šoninė, ir šviežių daržovių gaiva.

Tobulas pasirinkimas ilgai penktadienio vakarienei, savaitgalio pietus ir kiekviena ypatinga proga. 

Alfo receptas_burgeris_mėsainis
VMG nuotr.

Išrašytą receptą rasite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


1 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.


Mėsainiui pagaminti reikia:

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos kumpelių mėsos

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • Žiupsnelio maltų kuminų

  • 1 šaukštelio sezamų sėklų

  • 2 šaukštelių NATURALISIMO alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 1 pomidoro

  • 1 svogūno 

  • 40 g ESPANA vytintos ispaniškos šoninės

  • 1–2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Yakitori“

  • 1 brijošė bandelės

  • 3–4 šaukštelių SACLA pomidorų ir bazilikų užtepėlės

  • 2–3 romaninių salotų lapų 

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų 

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI padažo „Mėsainiams“ 

  • 1–2 saujų bulvių traškučių su druska


  1. LAPINO PUOTA triušienos kumpelių mėsą pamarinuokite su prieskoniais, pagardinkite druska ir sezamų sėklomis. Užpilkite NATURALISIMO alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ ir gerai išmaišykite.

  2. Įkaitinkite elektrinį grilį, pasirinkite funkciją „Vištienos krūtinėlė“. Sudėkite mėsą ir kepkite apie 6 min.

  3. Pomidorą ir svogūną supjaustykite griežinėliais.

  4. Į grilį dėkite ESPANA ispaniškos vytintos šoninės griežinėlius ir apskrudinkite.

  5. Mėsą iš abiejų pusių aptepkite KIKKOMAN padažu „Yakitori“ ir pakepkite, kol padažas karamelizuosis.

  6. Grilyje paskrudinkite mėsainių bandeles.

  7. Ant apatinės bandelės dalies užtepkite SACLA pomidorų ir bazilikų užtepėlės. Tuomet dėkite: salotų lapus, keptą triušieną, šoninę, pjaustytą pomidorą, svogūną ir KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus agurkus.

  8. Apšlakstykite KĖDAINIŲ KONSERVAI padažu „Mėsainiams“ ir užberkite bulvių traškučių.

  9. Uždėkite viršutinę bandelės dalį ir patiekite.


Gardžių atradimų.

bottom of page