Mėsainis su plėšyta kiauliena (Receptas)

Ketinate užsisakyti mėsainį? O gal pasigaminkite namuose – sultingą, su ZYLE greitpuodyje ištroškinta plėšyta kiauliena ir BBQ padažu? Ne tik skaniau, bet ir sveikiau!


mėsainis su plėšyta kiauliena, receptas
VMG nuotr.


Mėsainiui su plėšyta kiauliena pagaminti reikia:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės

  • ½ šaukšto druskos

  • ½ šaukšto juodųjų pipirų

  • ½ šaukšto kalendrų

  • ½ šaukšto kumino

  • ½ šaukšto rūkytos paprikos

  • 1½ l vandens

  • 1 česnako galvos

  • 2 laurų lapų

  • 2 mėsainių bandelių

  • 2 šaukštų BBQ padažo

  • 100 g mėgstamų kopūstų salotų

  1. Kiaulienos sprandinę įtrinkite druska, pipirais, kalendromis, kuminu ir rūkyta paprika.

  2. Į ZYLE greitpuodį supilkite vandenį, sudėkite sprandinę, pusiau perpjautą česnaką, laurų lapus ir uždengę dangčiu troškinkite apie 1–1,5 val. ant vidutinės kaitros, kol mėsa suminkštės ir vidinė temperatūra pasieks 92 °C temp. ar daugiau.

  3. Bandeles paskrudinkite sausoje ZYLE keptuvėje

  4. Troškintą mėsą išimkite iš sultinio ir dviejų šakučių pagalba suplėšykite bei sumaišykite su BBQ padažu.

  5. Patiekiant ant skrudintos bandelės vidinių dalių užtepkite BBQ padažo, sudėkite plėšytą kiaulieną, ant viršaus sudėkite kopūstų salotas ir viršutinę bandelę.

Video receptas:


Skanaus!