top of page

Sultingas brokolių apkepas su mėsa ir sūriu (Receptas)

Atnaujinta: 04-03

Jeigu mėgstate brokolius ir žiedinius kopūstus, bet kartais pritrūkstate vaizduotės, ką dar įdomaus su jais pagaminti, šis receptas tikrai paįvairins valgių repertuarą ir nustebins nauju skoniu. Greitai pagaminamas, šviežiais krapais kvepiantis, vienos skardos patiekalas su mėsa puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei. Labai tik ir ilgojo Velykų savaitgalio vakarienėms.

Jeigu nemėgstate brokolio, įdėkite daugiau žiedinio kopūsto. 

Gardu valgyti su marinuotais burokėliais ir šalta grietine. 

brokolkių apkepas su mėsa_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


6  asm. 

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Brokolių apkepui su mėsa ir sūriu paruošti reikia:

  • 1 vidutinio brokolio 

  • 1 žiedinio kopūsto 

  • 1 svogūno 

  • 1 mėlynojo svogūno 

  • 3 skiltelių česnako 

  • 1 saujos petražolių 

  • Žiupsnelio mėgstamų prieskonių

  • 2 šaukštelių DR. OETKER kepimo miltelių

  • 3 šaukštų SACLA padažo su pomidorais „Pesto Rosso“

  • 2 kiaušinių 

  • 4 šaukštų ROKIŠKIO grietinės „Naminė“

  • 130 g ROKIŠKIO fermentinio sūrio „Naminis“ 

  • 4–5 šaukštų KIKKOMAN džiūvėsėlių „Panko“

  • 20 g ROKIŠKIO sviesto „Naminis“

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių 

  • 2–3 šaukštelių VEGETA vištienos prieskonių 

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų burokėlių obuolių sultyse 

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų 

  • Keleto šakelių šviežių krapų 


brokolių apkepas_Alfo receptas
VMG nuotr.

  1. Brokolį supjaustykite nedideliais žiedynais (atskirkite nuo stiebo), žiedinį kopūstą – skiltelėmis. Sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite. Masę sudėkite į dubenį.

  2. Į tą patį smulkintuvą sudėkite svogūnus, česnakus, petražoles ir susmulkinkite. Sudėkite į dubenį.

  3. Suberkite prieskonius, DR. OETKER kepimo miltelius, sudėkite SACLA padažą su pomidorais „Pesto Rosso“. Įmuškite kiaušinius, įdėkite 3 šaukštus ROKIŠKIO grietinės „Naminė“ ir gerai išmaišykite. 

  4. Sutarkuokite ROKIŠKIO sūrį „Naminis“ ir įmaišykite į masę. Suberkite KIKKOMAN džiūvėsėlius „Panko“. Išmaišykite.

  5. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite ROKIŠKIO sviestu „Naminis“. Sudėkite LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles, iš abiejų pusių apibarstykite VEGETA vištienos prieskoniais. Ant viršaus paskleiskite sutrintą masę ir išlyginkite. 

  6. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 45 min. 

  7. Į dubenį dėkite brokolių apkepo, KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų burokėlių obuolių sultyse ir šaukštą grietinės. Pagardinkite juodaisiais pipirais. 

  8. Puoškite šviežiomis krapų šakelėmis. 


Gardžių atradimų.

bottom of page