top of page

Sultingai paruošta paukštienos filė su apelsinais kubietiškai (Receptas)

Alfas kviečia nukeliauti į Kubą ir pasigaminti ypatingai sultingą ir aromatingą paukštieną.


kubietiškai paruoštos paukštienos receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


Paukštienai su apelsinais pagaminti reikia:

  • 2 svogūnų

  • 6 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio aliejaus

  • 1 saujos vyšninių pomidorų

  • 4 skiltelių česnako

  • 1 apelsino sulčių

  • 2 citrinų sulčių

  • 5 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Aštrus su 5 rūšių pipirais“

  • 3 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo

  • Žiupsnelio KOTANYI raudonėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI kumino

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • 1 ananaso

  • 1 apelsino

  • 2 vnt. KITCHEN ME šviežių ančiukų filė su oda

  • 1 saujos petražolių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  1. Svogūnus supjaustykite stambiomis skiltelėmis, į įkaitintą ZYLE keptuvę supilkite OBELIŲ sviesto skonio aliejų, sudėkite svogūnus, vyšninius pomidorus ir 2 skilteles stambiai pjaustyto česnako. Apkepkite apie 2–4 min. ir sudėkite į kepimo skardą aukštais krašteliais.

  2. Apelsinų ir citrinų sultis sumaišykite su SUSLAVIČIAUS pomidorų padažu „Aštrus su 5 rūšių pipirais“ ir DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemu, supilkite į kepimo skardą.

  3. Padažą ir daržoves pagardinkite KOTANYI raudonėliais, kuminu, malta kalendra, sudėkite stambiai pjaustytus ananasus, griežinėliais pjaustytus apelsinus ir kepkite orkaitėje apie 10–15 min.

  4. KITCHEN ME šviežių ančiukų filė su oda įpjaukite odelę ir kepkite odele žemyn, kepkite, kol odelė apskrus apie 2–4 min., pagardinkite KOTANYI druska ir pipirais. Apkepintą antieną sudėkite į skardą ant vaisių ir dar kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 10 min.

  5. Petražoles, likusį česnaką, ½ citrinos sulčių, 2 šaukštus aliejaus, druską ir pipirus, lengvai sutrinkite arba sumaišykite su pjaustytomis petražolėmis.

  6. Iškepus antieną ir vaisius apipilkite žolelių padažu ir patiekite su pupelėmis arba ryžiais.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page