SUKČIUS kolageno pilni sultiniai: daugiau dėmesio bendravimui, o ne virimui VMGonline
top of page

SUKČIUS kolageno pilni sultiniai: daugiau dėmesio bendravimui, o ne virimui

  • eglerace
  • prieš 1 valandą
  • 2 min. skaitymo

Viduržemio jūros dieta pripažinta sveikatai palankiausia mitybos sistema visame pasaulyje. Tačiau visai neseniai viename žurnalistės ir lietuvių neurologo pokalbyje buvo išsakyta įdomi mintis, esą, maistas, be abejo, svarbus, tačiau – pažiūrėkime – kokios gi yra valgymo tradicijos šalyse, gyvenančiose aplink Viduržemio jūrą? 


Štai, pavyzdžiui, italai. Jų vakarienės trunka 2-3 valandas, prie stalo susėda vaikai, vaikaičiai, tėvai, seneliai – mažiausiai dvi kartos; valgoma neskubant, šnekučiuojantis, aptariami rūpesčiai, kartu ieškoma sprendimų, suteikiama emocinė parama, padrąsinimas ir pan. 

Pasak neurologo, emocinė aplinka, bendravimas mūsų sveikatai yra ne mažiau svarbus veiksnys nei maistas. 


midijų sriuba_receptas
VMG nuotr.

Taip, ilgos šeimos vakarienės, geras naminis maistas – laikui labai imlus užsiėmimas. Todėl, kai tik turite progą susėsti visi prie vieno stalo, daugiau dėmesio skirkite vieni kitiems, bendravimui, o ne ruošai virtuvei. Ilgiausius, sudėtingiausius, daugiausia laiko reikalaujančius maisto gaminimo darbus patikėkite tiems, kuriais pasitikite. Pavyzdžiui, naudokite analogų rinkoje neturinčius kaip namuose virtus SUKČIUS sultinius. 


12 valandų verdamas naminis sultinys, kurį naudojame sriuboms, troškiniams ir kitiems patiekalams ruošti (daugiau idėjų, kur panaudoti sultinį, rasite čia, suteikia patiekalams ne tik gilesnio, išraiškingesnio skonio, bet ir daugiau mitybinės vertės. Sultinys iš kokybiškų produktų – mėsos, žuvies – yra mūsų organizmams vieno svarbiausių baltymo, kolageno, šaltinis. 


ree

Kas tai yra

  • Kolagenas sudaro apie 30 procentų organizme esančių baltymų, jis yra pagrindinė jungiamojo audinio dalis: palaiko odos stangrumą, drėgmę ir elastingumą – kai jo pakanka, nagai yra tvirti, o plaukai stiprūs ir žvilgantys; 

  • Kolagenas yra pagrindinė sąnarių kremzlių sudedamoji dalis, saugo sąnarius nuo nusidėvėjimo; jis sudaro kaulų struktūros pagrindą – suteikia kaulams tvirtumo, bet kartu ir lankstumo. 

  • Kolagenas padeda išlaikyti raumenų masę ir jėgą – tai ypač aktualu amžėjant. 


Geruose sultiniuose – kolageno turtai

Kolageno gauname su maistu. Jo yra gyvūnų kauluose, kremzlėse, odoje, sausgyslėse. Ilgai verdant šiuos subproduktus, kolagenas išsiskiria į sultinį. Kolageno turtingiausi – iš jautienos ir kiaulienos kaulų ilgai virti sultiniai. Iš vištienos sparnelių, kakliukų, kojelių išvirtas vištienos sultinys taip pat labai kolageninis. Kolageno daug žuvies galvoje ir odoje, tačiau žuvies filė jo nėra.

Šio baltymo taip pat yra kiaušinių baltymuose ir natūralioje želatinoje. 

Svarbu nepamiršti, kad kolageno sintezei reikia vitamino C, pasirūpinkite, kad ant stalo būtų vaisių, daržovių ir uogų.


__________________________________________

Natūralūs jautienos, vištienos, kalakutienos sultiniai SUKČIUS yra pagaminti Lietuvoje iš produktų, užaugintų vietos ūkiuose. Ir nors išvirti ne namuose, bet kaip namuose: šviežios daržovės, krosnyje kepti kaulai verdami valandų valandas. 

SUKČIUS sultiniai praturtinti kolagenu, fosforu, magniu, kalciu ir kitais mineralais. 

Nepraleiskite galimybės daugiau savo laiko ir dėmesio skirti bendravimui ir geram kokybiškam maistui, o ne gaminimui

Čia rasite ne tik kolageno, bet ir kitų naudingų medžiagų pilnus sveikatai  palankius patiekalus, paruoštus su SUKČIUS sultiniais.  


sukčius sultiniai_receptai
VMG nuotr.

bottom of page