Tobulas patiekalas vakarienei, bet ir sekmadienio pietums, ypač, jeigu nesinori daug laiko praleisti prie puodų. Kvapnus ir nekaloringas smidrų, keptų su šviežiomis bulvytėmis, receptas.
4 asm.
Gaminimas 5 min.
Kepimas 30 min.
Su bulvytėmis keptiems smidrams pagaminti reikia:
600 g mažų jaunų bulvyčių
300 g smidrų
Aliejaus
Druskos
150 g šviežio ožkos sūrio
Šviežių prieskoninių žolelių arba daigų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Bulvytes nuplaukite, perpjaukite pusiau ir sudėkite į skardą. Pašlakstykite aliejumi ir pasūdykite. Kepkite 15–20 minučių.
Išimkite skardą, sudėkite smidrus ir kepkite dar 10 minučių. Ant karštų bulvių sudėliokite trupintą ožkos sūrį, užberkite prieskoninių žolių arba žirnelių daigų.
Skanaus!
Comments