top of page

Spiralinis mielinis pyragas (Receptas)

Ne daug mažų bandelių, bet vienas ir didelis pyragas. Čia – kaip kas labiau mėgsta.


mielinis pyragas_bandelė su razinomis_kepiniai_receptas
VMG nuotr.

Mieliniam pyragui pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 20 g šviežių mielių

  • 100 ml pieno

  • 80 ml vandens

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 100 g ištirpinto sviesto

  • 2 kiaušiniai

  • 600 g miltų

  • 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio druskos

Idarui:

  • 50 g minkšto sviesto

  • 100 g DANSUKKER cukranendrių cukraus

  • „Demerara“

  • 2 šaukšteliai prieskonių meduoliams

  • 1 šaukštelis cinamono

  • 50 g geltonųjų razinų

  • 50 ml stiprios arbatos

  • Kiaušinio patepti

  1. Mieles ištrinkite su cukrumi, įpilkite šilto pieno ir vandens, gerai išmaišykite. Įberkite kupinus šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

  2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

  3. Sudėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 40–50 min., kol tūris padvigubės. Tešlą iškočiokite stačiakampio formos ir formuokite priklausomai nuo pasirinkto kepinio. Suformuotus kepinius reikės dar kartą palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų, o po to šaukite į šaltą orkaitę, nustatykite temperatūrą priklausomai nuo kepinio (aukštesnę – pavienėms bandelėms, o žemesnę – didesniam pyragui) ir kepkite, kol įsmeigta balanėlė ištraukus bus sausa.

  4. Razinas užmerkite arbatoje. DANSUKKER cukranendrių cukrų „Demerarą“ sumaišykite su meduolių prieskoniais ir cinamonu.

  5. Plonai iškočiokite tešlą, patepkite ją sviestu ir gausiai pabarstykite cukraus ir prieskonių mišiniu. Ant viršaus užberkite razinų.

  6. Supjaustykite lakštą maždaug 4 cm pločio juostelėmis.

  7. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos pradėkite vynioti nuo vidurio, kiekviena juostele apjuosdami jau suvyniotą vyniotinį, kol baigsis juostelės. Palikite pyragą kilti maždaug valandai.

  8. Iškilusį pyragą patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 40 min.


Skanaus.





Comments


Naujausi įrašai

bottom of page