Ne daug mažų bandelių, bet vienas ir didelis pyragas. Čia – kaip kas labiau mėgsta.
Mieliniam pyragui pagaminti reikia:
Tešlai:
20 g šviežių mielių
100 ml pieno
80 ml vandens
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
100 g ištirpinto sviesto
2 kiaušiniai
600 g miltų
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
Idarui:
50 g minkšto sviesto
100 g DANSUKKER cukranendrių cukraus
„Demerara“
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis cinamono
50 g geltonųjų razinų
50 ml stiprios arbatos
Kiaušinio patepti
Mieles ištrinkite su cukrumi, įpilkite šilto pieno ir vandens, gerai išmaišykite. Įberkite kupinus šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 minučių, kad mielės suaktyvėtų.
Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.
Sudėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 40–50 min., kol tūris padvigubės. Tešlą iškočiokite stačiakampio formos ir formuokite priklausomai nuo pasirinkto kepinio. Suformuotus kepinius reikės dar kartą palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų, o po to šaukite į šaltą orkaitę, nustatykite temperatūrą priklausomai nuo kepinio (aukštesnę – pavienėms bandelėms, o žemesnę – didesniam pyragui) ir kepkite, kol įsmeigta balanėlė ištraukus bus sausa.
Razinas užmerkite arbatoje. DANSUKKER cukranendrių cukrų „Demerarą“ sumaišykite su meduolių prieskoniais ir cinamonu.
Plonai iškočiokite tešlą, patepkite ją sviestu ir gausiai pabarstykite cukraus ir prieskonių mišiniu. Ant viršaus užberkite razinų.
Supjaustykite lakštą maždaug 4 cm pločio juostelėmis.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos pradėkite vynioti nuo vidurio, kiekviena juostele apjuosdami jau suvyniotą vyniotinį, kol baigsis juostelės. Palikite pyragą kilti maždaug valandai.
Iškilusį pyragą patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 40 min.
Skanaus.
Comments