Nežinote, ką nunešti dovanų ar lauktuvių švenčių proga? Mielinės tešlos vainikas su aviečių įdaru – įdomu, skanu, pagamina su meile, originalu ir kiek netikėta. Pagaminti šį mielinės tešlos vainiką reikės kantrybės, tačiau sudėtinga nebus. Vienas gardus malonumas!

Mielinės tešlos vainikui su avietėmis pagaminti reikia:
30 g šviežių mielių
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
90 ml šilto pieno
Žiupsnelio druskos
100 g sviesto
100 g grietinės
2 kiaušinių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
500 g miltų
Kiaušinio plakinio (patepti)
ĮDARUI:
300 g šviežių aviečių
75 g DANSUKKER cukraus miltelių
½ šaukštelio malto kardamono
1 citrinos žievelės
1 šaukšto krakmolo
1. Sumaišykite mieles su 2 šaukštais DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ ir šiltu pienu.
Palikite 20 min., kad mielės suaktyvėtų.
2. Sumaišykite mielių tirpalą, likusį cukrų, druską, ištirpintą sviestą, grietinę, kiaušinius, vanilės
ekstraktą ir citrinos žievelę. Persijokite miltus ir sumaišykite su tešlos skystąja dalimi.
3. Gerai išminkykite – tol, kol tešla nelips prie rankų. Jei minkysite plakikliu, tuomet pirmiausiai
5–6 min. lėtais apsisukimais, po to galima ir greičiau. Tešla turi būti glotni ir elastinga.
Suformuokite rutulį.
4. Dėkite rutulį į didelį dubenį, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai.
5. Įdarui sutrinkite avietes su DANSUKKER cukraus milteliais, įberkite kardamono, krakmolo,
įtarkuokite citrinos žievelės ir viską išmaišykite.
6. Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį, užtepkite įdaro ir susukite į vyniotinį. Šį vyniotinį
perpjaukite per visą ilgį pusiau. Prilaikydami vieną galą, vienus galus apvyniokite kitais, bet
stenkitės, kad pjūvis visada būtų viršuje. Galus sujunkite į vainiką. Atsargiai dėkite vainiką ant
kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždenkite patepta aliejumi maistine plėvele ir palikite kilti
valandai.
7. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temp. Vainiką patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug
45–50 min.
Skanaus.