top of page

Mielinės tešlos vainikas su avietėmis (Receptas)

Nežinote, ką nunešti dovanų ar lauktuvių švenčių proga? Mielinės tešlos vainikas su aviečių įdaru – įdomu, skanu, pagamina su meile, originalu ir kiek netikėta. Pagaminti šį mielinės tešlos vainiką reikės kantrybės, tačiau sudėtinga nebus. Vienas gardus malonumas!

mielinis vainikas su įdaru_Alfo receptas
VMG nuotr.


Mielinės tešlos vainikui su avietėmis pagaminti reikia:

  • 30 g šviežių mielių

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 90 ml šilto pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g sviesto

  • 100 g grietinės

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto

  • 1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės

  • 500 g miltų

  • Kiaušinio plakinio (patepti)

ĮDARUI:

  • 300 g šviežių aviečių

  • 75 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • ½ šaukštelio malto kardamono

  • 1 citrinos žievelės

  • 1 šaukšto krakmolo

1. Sumaišykite mieles su 2 šaukštais DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ ir šiltu pienu.

Palikite 20 min., kad mielės suaktyvėtų.

2. Sumaišykite mielių tirpalą, likusį cukrų, druską, ištirpintą sviestą, grietinę, kiaušinius, vanilės

ekstraktą ir citrinos žievelę. Persijokite miltus ir sumaišykite su tešlos skystąja dalimi.

3. Gerai išminkykite – tol, kol tešla nelips prie rankų. Jei minkysite plakikliu, tuomet pirmiausiai

5–6 min. lėtais apsisukimais, po to galima ir greičiau. Tešla turi būti glotni ir elastinga.

Suformuokite rutulį.

4. Dėkite rutulį į didelį dubenį, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai.

5. Įdarui sutrinkite avietes su DANSUKKER cukraus milteliais, įberkite kardamono, krakmolo,

įtarkuokite citrinos žievelės ir viską išmaišykite.

6. Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį, užtepkite įdaro ir susukite į vyniotinį. Šį vyniotinį

perpjaukite per visą ilgį pusiau. Prilaikydami vieną galą, vienus galus apvyniokite kitais, bet

stenkitės, kad pjūvis visada būtų viršuje. Galus sujunkite į vainiką. Atsargiai dėkite vainiką ant

kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždenkite patepta aliejumi maistine plėvele ir palikite kilti

valandai.

7. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temp. Vainiką patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug

45–50 min.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page