
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Špinatiniams varškėčiams pagaminti reikia:
3–4 šviežių agurkų
2 skiltelių česnako
1 saujelės krapų
1 šaukštelio obuolių acto
2 saujų špinatų lapelių
4 šaukštų saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
1 kiaušinio
Žiupsnelio kumino
250 g ekologiškos varškės DOBILAS
2–3 šaukštų miltų
2 šaukštų kastinio su žolelėmis
1–2 šaukštelių ikrų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Agurkus supjaustykite šiaudeliais. Česnako skilteles sutraiškykite. Pagardinkite druska, smulkintais krapais ir actu. Išmaišykite ir pamarinuokite apie 10–15 min.
Špinatų lapelius kartu su ½ kiekio saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus, kiaušiniu ir prieskoniais sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos, ryškiai žalios masės.
Varškę sumaišykite su špinatų mase ir miltais. Gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir jame kepkite varškėčius po 2 min. iš abiejų pusių.
Varškėčius patiekite su kastiniu su žolelėmis, ikrais ir sūdytais agurkais.
Gardžių atradimų.