Vienas geriausių būdų mėgautis artėjančia vasara yra valgyti vaisių salotas. Spalvotosios salotos gali būti paprastos arba sudėtingesnės. Bet kokiu atveju, jos visos yra pačios gardžiausios. Taigi, Bon Appetit!
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Vaisių ir uogų salotoms pagaminti reikia:
1 didelė minkšta kriaušė
2 prinokę persikai
100 g gervuogių
150 g aviečių
250 g braškių
1 citrinos sulčių
4–5 šakelės mėtų
4–5 šakelės kalendrų
1 šaukštas stambaus rudojo cukraus
Vaisius ir uogas nuplaukite.. Nusausinkite.
Nuplaukite mėtas ir kalendras.
Kriaušę nulupkite, supjaustykite skiltelėmis. Taip pat supjaustykite ir persikus. Jei braškės stambios, jas taip pat supjaustykite.
Išspauskite citrinos sultis, dalį atidėkite.
Pašlakstykite vaisius citrinos sultimis.
Mėtas ir kalendras supjaustykite ir sumaišykite su ruduoju cukrumi.
Lėkštėje išdėliokite vaisius ir uogas, užberkite pjaustytų mėtų bei kalendrų ir pašlakstykite likusiomis citrinų sultimis.
Skanaus.