top of page

Spalvotosios vaisių salotos (Receptas)

Vienas geriausių būdų mėgautis artėjančia vasara yra valgyti vaisių salotas. Spalvotosios salotos gali būti paprastos arba sudėtingesnės. Bet kokiu atveju, jos visos yra pačios gardžiausios. Taigi, Bon Appetit!


vaisių ir uogų salotos_receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

4 asm.

Gaminimas 10 min.


Vaisių ir uogų salotoms pagaminti reikia:

  • 1 didelė minkšta kriaušė

  • 2 prinokę persikai

  • 100 g gervuogių

  • 150 g aviečių

  • 250 g braškių

  • 1 citrinos sulčių

  • 4–5 šakelės mėtų

  • 4–5 šakelės kalendrų

  • 1 šaukštas stambaus rudojo cukraus

  1. Vaisius ir uogas nuplaukite.. Nusausinkite.

  2. Nuplaukite mėtas ir kalendras.

  3. Kriaušę nulupkite, supjaustykite skiltelėmis. Taip pat supjaustykite ir persikus. Jei braškės stambios, jas taip pat supjaustykite.

  4. Išspauskite citrinos sultis, dalį atidėkite.

  5. Pašlakstykite vaisius citrinos sultimis.

  6. Mėtas ir kalendras supjaustykite ir sumaišykite su ruduoju cukrumi.

  7. Lėkštėje išdėliokite vaisius ir uogas, užberkite pjaustytų mėtų bei kalendrų ir pašlakstykite likusiomis citrinų sultimis.

Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page