Daug vaisių, uogų ir gaivos. Puikiai subalansuotos želė receptas, kai norisi lengvo deserto.

6-8 asm.
Gaminimas 20 min.
Zzz 3-4 val.
Sidro želė desertui pagaminti reikia:
8 lapelių želatinos
2 buteliukų po 0,33 l nealkoholinio obuolių sidro
Žiupsnelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
0,3–05 kg braškių
Saujelės šilauogių
Gabaliuko mango (arba kokių mėgstamų vaisių)
1. Užmerkite želatinos lapelius 200 ml sidro, palaukite, kol išbrinks, pakaitinkite, kol želatina ištirps.
2. Atvėsinkite, sumaišykite su likusiu sidru, paragaukite – turi būti intensyviai skanu. Vaisius ir uogas supjaustykite. Sudėkite supjaustytus vaisius į formą ir užpilkite želės tirpalu. Sustingdykite. Forma turi būti nepralaidi skysčiams.
3. Kai norėsite išimti, palaikykite formą gana karštame vandenyje, uždenkite lėkšte ir apverskite.
Skanaus!