Greitai pagaminami pyragai yra visų vasarų topai. Šis, saldžiarūgštis, uogų pilnas pyragas yra tobulas ir vienas, ir poroje su vaniliniais ledais. Mėgaukitės!

Uogų ir vaisių pyragui pagaminti reikia:
3 kiaušinių
4–5 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
Žiupsnelio KOTANYI druskos
5 šaukštų miltų
5 šaukštų smulkintų migdolų
4–5 šaukštų lydyto sviesto
1 kupino šaukšto kepimo miltelių
2 žaliųjų citrinų
1 kg įvairiausių uogų ir vaisių (braškių, abrikosų ar persikų, agrastų, trešnių, šilauogių)
1. Į dubenį muškite kiaušinius, berkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, KOTANYI druską. Išplakite.
2. Berkite miltus, migdolus, viską išmaišykite. Supilkite sviestą, berkite kepimo miltelius ir maišykite. Tešla neturėtų būti per skysta, bet nuo mentelės bėgti turėtų lengvai.
3. Įtarkuokite citrinų žievelių.
4. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, berkite žiupsnelį cukraus, dėkite per pusę perpjautus vaisius (užpildykite visą skardos dugną).
5. Ant vaisių dėkite tešlą ir ją tolygiai paskleiskite.
6. Pyragą kepkite 180 °C temp. apie 30 min. Iškepus jam leiskite šiek tiek atvėsti, patiekite pyragą apverstą uogomis į viršų.

ALFO PATARIMAI:
· Pradžioje atrodys, kad tešlos yra per mažai, tačiau neapsigaukite, ji dar iškils, bet jos ir neturi būti daug.
· Nenaudokite šaldytų uogų ar vaisių, nes juose per daug vandens.
· Pyragas labai skanus vienas, bet galite jį patiekti ir su vaniliniais ledais.
· Kuo įvairesnių spalvų ir skonių vaisių bei uogų dėsite, tuo pyragas bus gražesnis (kaip mozaika) ir skanesnis, nes skoniai papildys vienas kitą (saldumas, rūgštumas).
Skanaus!