Sotus tortilijų apkepas su sūriais ir dešrelėmis (Receptas)
- eglerace
- prieš 3 valandas
- 2 min. skaitymo
Norisi pagaminti ką nors sotaus, bet šiek tiek netikėtą? Tortilijų apkepas su sūriais ir kalakutienos dešrelėmis – tai žaismingas Tex-Mex ir lietuviškų skonių derinys. Tortilijos tampa kvapnaus apkepo pagrindu, varškė suteikia gaivos ir baltymų, o kamamberas ir fermentinis sūris sukuria pikantišką įspūdį. Įspūdinga, bet visai nesudėtinga, subalansuota šeimos pietums ar vakarienei, bet tikrai tiks ir draugų vakarėliams.
Paruošite greitai ir lengvai, namai kvepės gardžiai ir jaukiai. Išbandykite jau šiandien.

4 asm.
Gaminimo laikas: 45 min.
Tortilijų apkepui pagaminti reikia:
1 vidutinio svogūno
240 g BIOVELA virtų kalakutienos dešrelių
1–2 šaukštų NATURALISIMO ypač gryno alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio SALDVA prieskonių mišinio „Shakshuka diva“
1 saujelės smulkintų petražolių
200 g fermentinio sūrio
100 g ILE DE FRANCE kamambero sūrio
3–4 tortilijų
500 g varškės
2 kiaušinių
2 šaukštelių KĖDAINIŲ KONSERVAI garstyčių „Klasikinės“
Žiupsnelio SALDVA jūros druskos
Žiupsnelio SALDVA pipirų mišinio
60 g žirnelių
2 šaukštelių DR. OETKER kepimo miltelių
200 g SACLA saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
50 g gražgarsčių
Sukapokite svogūną, BIOVELA virtas kalakutienos dešreles supjaustykite griežinėliais.
Į įkaitintą keptuvę pilkite NATURALISIMO ypač gryno alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus ir dešreles, trumpai apkepkite. Pagardinkite SALDVA prieskonių mišiniu „Shakshuka diva“, išmaišykite. Sudėkite smulkintas petražoles.
Sutarkuokite fermentinį sūrį, ILE DE FRANCE kamambero sūrį supjaustykite griežinėliais.
Tortilijas sukarpykite gabalėliais.
NINJA elektriniu trintuvu sutrinkite varškę ir kiaušinius. Dėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI garstyčias „Klasikinės“, įberkite SALDVA jūros druskos ir SALDVA pipirų mišinio.
Sudėkite žirnelius, DR. OETKER kepimo miltelius, dešreles ir smulkintus SACLA saulėje džiovintus pomidorus aliejuje. Išmaišykite.
Kepimo formą išklokite SAGA kepimo popieriumi. Sluoksniuokite iki formos viršaus: tortilijos gabalėliai, varškės masė, fermentinis sūris, vėl tortilija, varškė ir kamamberas.
Kepkite NINJA karšto oro gruzdintuvėje 180 °C apie 25 min.
Iškepus apkepą atšaldykite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir prieš patiekiant pašildykite. Papuoškite šviežiomis gražgarstėmis.
Gardžių atradimų.


























