top of page

Sorų kruopų paplotėliai su cukinijomis (Receptas)

Sorų kruopos yra universalus maisto produktas, kuris tinka ir saldiems, ir sūriems patiekalams. Jos puikiai tinka ir maltinukams gaminti, nes ne tik sulipdo, bet ir sumaniai paslepia daržoves, kurių išrankūs ir nevalgūs valgytojai gal net nepabandytų paragauti.

Sorų kruopų paplotėliai su cukinijomis – sotus, išradingas ir daržovingas receptas.

Sorų kruopų paplotėliai su cukinijomis, vmg receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 15 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Sorų kruopų maltinukams pagaminti reikia:

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 stiklinių nebirios sorų košės

  • 2 kiaušinių

  • 1 cukinijos (~320–350 g)

  • 1 nedidelės paprikos

  • 60–80 g žaliųjų žirnelių

  • 100 g tarkuoto puskiečio sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto smulkintų krapų

  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Šlakelio aliejaus

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, sumaišykite su sorų koše ir kiaušiniais. Cukiniją ir papriką supjaustykite smulkiais kubeliais ir kartu su žirneliais bei tarkuotu sūriu įmaišykite į masę. Pasūdykite, įberkite žolelių ir pipirų. Galite įpilti 1–2 šaukštus vandens, kad geriau suliptų.

2. Formuokite maltinukus, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite juos aliejumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.

3. Prieš išimdami kelias minutes paaušinkite skardoje.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page