Jeigu atsibodo mėsos kukuliai, kotletai ir kepsniai, bet sočiai pavalgyti vis tiek reikia, rekomenduojame išbandyti baklažanų maltinukų receptą.
![Baklažanų maltinukai, vmg receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_e4414f6a956d4a9d8cb36004da87ef0b~mv2.jpg/v1/fill/w_119,h_117,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_e4414f6a956d4a9d8cb36004da87ef0b~mv2.jpg)
2-3 asm.
Baklažanų maltinukams pagaminti reikia:
4 orkaitėje keptų baklažanų (po ~350 g)
2 kiaušinių
80 g tarkuoto kietojo sūrio
80 g panko džiūvėsėlių
1 šaukštelio druskos
1 nubraukto šaukštelio česnako granulių
Aitriosios paprikos (pagal skonį)
1 šaukštelio svogūnų granulių
Ryšelio kalendrų
100 g fetos
Baklažanų minkštimą sumaigykite šakute, įmuškite kiaušinius, suberkite likusius produktus išskyrus fetą, viską gerai sumaišykite.
Supjaustykite fetą kubeliais ir įmaišykite į baklažanų masę.
Šaukštu baklažanų masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą arba ant silikoninio kilimėlio. Pašlakstykite aliejumi.
Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Patiekite karštus arba šaltus su mėgstamu padažu arba daržovėmis.
Skanaus!