top of page

Slyvų ir vynuogių pyragas su cinamoniniais trupiniais (Receptas)

Slyvų ir vynuogių pyragas su cinamoniniais trupiniais skaniausias, kai valgomas ką tik ištrauktas iš orkaitės, su ledais. Bet tobulas ir atvėsęs, ir kitą dieną, ir pačiomis įvairiausiomis progomis. Saldžiarūgštis ir nostalgiškas.


trupinių pyragas su slyvomis,+_vmg receptas_trupinių pyragas_pyragas su slyvomis
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

8–10 asm.


Slyvų ir vynuogių pyragui su trupiniais pagaminti reikia:

Įdarui:

  • 250 g slyvų (be kauliukų)

  • 250 g besėklių vynuogių

  • 50 g sviesto

  • 1 šaukšto konjako

  • 100 g cukraus

Trupiniams:

  • 125 g kvietinių miltų

  • 125 g rudojo cukraus

  • 100 g sviesto

  • 1 apelsino

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • žiupsnelio cinamono

  • žiupsnelio druskos

  1. Pakaitinkite vynuoges ir slyvas su sviestu, cukrumi ir konjaku.

  2. Trupiniams ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, cukrumi, vanile, druska, cinamonu ir tarkuota apelsino žievele. Rankomis suformuokite trupinius.

  3. Į kepimo formą sudėkite slyvų įdarą ir užberkite trupiniais.

  4. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page