top of page

Sluoksniuotos obuolių ir kriaušių tešlos pyragas „Suktukas“ (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2022-02-23
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 10-31

Nemėgstate gaminti tešlos, bet norite gardaus deserto? Ne bėda! Iš sluoksniuotos tešlos lapelių lengvai pagaminsite pyragą, kuris tiesiog tirps burnoje.

obuolių pyragas, receptas
VMG nuotr.

Sluoksniuotam obuolių ir kriaušių tešlos pyragui pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • ½ šaukštelio maltos vanilės

  • 1 šaukštelio cinamono cukraus

  • 1 obuolio

  • 1 kriaušės

  • 6 lapelių sluoksniuotos tešlos

  • 100 g margarino „Kepiniams“

  • 1 pasifloros

  • 1 šaukštelio cukraus miltelių


  1. Nerafinuotą cukranendrių cukrų sumaišykite su malta vanile ir cinamono cukrumi.

  2. Obuolius ir kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais.

  3. Sluoksniuotą tešlą užberkite cukraus mišiniu, supjaustykite 2 pirštų storio pailgomis juostelėmis. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje dėkite tešlą sukdami šonu vieną šalia kitos lyg formuotumėte rožę.

  4. Obuolių griežinėlius perpjaukite pusiau ir sudėkite į tarpus tarp tešlos juostelių.

  5. Iš folijos suformuokite žiedą, į vidų įdėkite kepimo popieriaus ir apjuoskite pyragą.

  6. Ant pyrago viršaus sudėkite margariną „Kepiniams“ ir užberkite likusiu cukraus mišiniu.

  7. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. 30–40 min.

  8. Iškepus uždėkite pasifloro minkštimo ir užberkite cukraus miltelių.


Skanaus!


bottom of page