top of page

Sluoksniuotos obuolių ir kriaušių tešlos pyragas „Suktukas“ (Receptas)

Nemėgstate gaminti tešlos, bet norite gardaus deserto? Ne bėda! Iš sluoksniuotos tešlos lapelių lengvai pagaminsite pyragą, kuris tiesiog tirps burnoje.

obuolių pyragas, receptas
VMG nuotr.

Laidą žiūrėkite čia


Sluoksniuotam obuolių ir kriaušių tešlos pyragui pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • ½ šaukštelio KOTANYI maltos vanilės

  • 1 šaukštelio KOTANYI cinamono cukraus

  • 1 obuolio

  • 1 kriaušės

  • 6 lapelių sluoksniuotos tešlos

  • 100 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“

  • 1 pasifloros

  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus miltelių

  1. DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų sumaišykite su KOTANYI malta vanile ir KOTANYI cinamono cukrumi.

  2. Obuolius ir kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais.

  3. Sluoksniuotą tešlą užberkite cukraus mišiniu, supjaustykite 2 pirštų storio pailgomis juostelėmis. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje dėkite tešlą sukdami šonu vieną šalia kitos lyg formuotumėte rožę.

  4. Obuolių griežinėlius perpjaukite pusiau ir sudėkite į tarpus tarp tešlos juostelių.

  5. Iš folijos suformuokite žiedą, į vidų įdėkite kepimo popieriaus ir apjuoskite pyragą.

  6. Ant pyrago viršaus sudėkite VILNIAUS margariną „Kepiniams“ ir užberkite likusiu cukraus mišiniu.

  7. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. 30–40 min.

  8. Iškepus uždėkite pasifloro minkštimo ir užberkite DANSUKKER cukraus miltelių.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page