Sluoksniuotos obuolių ir kriaušių tešlos pyragas „Suktukas“ (Receptas)
- vmgonline

- 2022-02-23
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 10-31
Nemėgstate gaminti tešlos, bet norite gardaus deserto? Ne bėda! Iš sluoksniuotos tešlos lapelių lengvai pagaminsite pyragą, kuris tiesiog tirps burnoje.

Sluoksniuotam obuolių ir kriaušių tešlos pyragui pagaminti reikia:
2 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus
½ šaukštelio maltos vanilės
1 šaukštelio cinamono cukraus
1 obuolio
1 kriaušės
6 lapelių sluoksniuotos tešlos
100 g margarino „Kepiniams“
1 pasifloros
1 šaukštelio cukraus miltelių
Nerafinuotą cukranendrių cukrų sumaišykite su malta vanile ir cinamono cukrumi.
Obuolius ir kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais.
Sluoksniuotą tešlą užberkite cukraus mišiniu, supjaustykite 2 pirštų storio pailgomis juostelėmis. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje dėkite tešlą sukdami šonu vieną šalia kitos lyg formuotumėte rožę.
Obuolių griežinėlius perpjaukite pusiau ir sudėkite į tarpus tarp tešlos juostelių.
Iš folijos suformuokite žiedą, į vidų įdėkite kepimo popieriaus ir apjuoskite pyragą.
Ant pyrago viršaus sudėkite margariną „Kepiniams“ ir užberkite likusiu cukraus mišiniu.
Kepkite orkaitėje 180 °C temp. 30–40 min.
Iškepus uždėkite pasifloro minkštimo ir užberkite cukraus miltelių.
Skanaus!


























