Mangų ledai su mėtiniais trupiniais


Neįtikėtinai lengvas nepaprastai skanaus deserto receptas: mangų šerbetas su mėtiniais trupiniais.

Mangų ledai, mangų šerbetas, Alfo receptas
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4–6 asm.


Mangų ledams pagaminti reikia:

  • 350 g kubeliais pjaustytų šaldytų mangų

  • 120 ml kokosų pieno

  • žiupsnelio vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelio medaus

  • 100 g šaldytų aviečių

  • kelių lapelių šviežios mėtos (patiekti)

Trupiniams:

  • 50 g cukraus

  • 50 g sviesto

  • 125 g miltų

  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių

  • apie 20 g mėtų lapelių

  • 1 žaliosios citrinos

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  1. Paruoškite trupinius: cukrų sumaišykite su sviestu, miltais ir kepimo milteliais.

  2. Įmaišykite pusę kiekio kapotų mėtų. Pirštais suformuokite trupinius, paskleiskite juos kepimo formoje ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.

  3. Iškepusius trupinius atvėsinkite ir sutrinkite su likusiomis mėtomis, ruduoju cukrumi ir nutarkuota žaliosios citrinos žievele.

  4. Šaldytus mangus sutrinkite su kokosų pienu, medumi ir vanile.

  5. Įmaišykite šaldytas avietes ir patiekite su paruoštais trupiniais, apibarstę mėtomis.


Skanaus!