Tobulo kišo su ožkos pieno sūriu, špinatais ir mėtomis receptas

Sotusis kišas yra nesaldus prancūziškas pyragas, lengvai pagaminamas ir praktiškas (#zerowaste), nes galima skaniai sunaudoti visus maisto likučius.


kišas, nesaldus pyragas, greitas pyragas, ožkų pieno sūris, špinatai, Alfo Ivanausko receptas, vmgonline
VMG archyvų nuotr.

6 porcijoms


Kišui pagaminti reikia:

  • 150 g trapios tešlos

  • 10 kiaušinių

  • 150 ml grietinėlės

  • 200 g ožkos pieno sūrio

  • saujos šviežių špinatų

  • žiupsnelio šviežių mėtų

  • druskos, pipirų

1. Kepimo formą išklokite tešla ir iškepkite 180 °C temperatūroje. Kepkite apie 10 min.

2. Kiaušinius suplakite su smulkintais špinatais, druska, pipirais ir grietinėle. Plakinį pilkite ant iškepusio tešlos ir pakepkite dar 20 min.

3. Sudėkite smulkintą ožkos pieno sūrį ir baikite kepti (maždaug 15 min.).

4. Iškeptą pagardinkite smulkintomis mėtomis.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg