Sotusis kišas yra nesaldus prancūziškas pyragas, lengvai pagaminamas ir praktiškas (#zerowaste), nes galima skaniai sunaudoti visus maisto likučius.
6 porcijoms
Kišui pagaminti reikia:
150 g trapios tešlos
10 kiaušinių
150 ml grietinėlės
200 g ožkos pieno sūrio
saujos šviežių špinatų
žiupsnelio šviežių mėtų
druskos, pipirų
1. Kepimo formą išklokite tešla ir iškepkite 180 °C temperatūroje. Kepkite apie 10 min.
2. Kiaušinius suplakite su smulkintais špinatais, druska, pipirais ir grietinėle. Plakinį pilkite ant iškepusio tešlos ir pakepkite dar 20 min.
3. Sudėkite smulkintą ožkos pieno sūrį ir baikite kepti (maždaug 15 min.).
4. Iškeptą pagardinkite smulkintomis mėtomis.
Skanaus!
コメント