top of page

Šiltos briuselinių kopūstų salotos (Receptas)

Žmonės negali pakęsti briuselinių kopūstų kvapo, bet jis, o dar minkštumas ir pilka spalva atsiranda tik juos pervirus! Šioms šiltoms briuselinių kopūstų salotoms kopūstų virti nereikia, tik apkepti keptuvėje. Tobulas receptas rudeniui!


šiltos briuselinių kopūstų salotos, vmgonline receptas
VMG nuotr.


4 asm

Gaminti 15 min

Kepti 20 min


Šiltoms briuselinių kopūstų salotoms pagaminti reikia:

  • 400 g briuselinių kopūstų

  • 1 poro baltosios dalies

  • 2 „portabello“ grybų

  • 1 apelsino

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto balzaminio acto

  • 2 šaukštų aliejaus (salotų padažui)

  • Aliejaus (kepti)

  • Žiupsnelio druskos

1. Pirmiausia gana stipriai nupjaukite kopūstų gūželių pagrindą, perpjaukite kopūstą pusiau, jei dar yra kantrybės, išpjaukite šerdį.

2. Keptuvėje gana stipriai įkaitinkite aliejų, sudėkite sutraiškytą česnako skiltelę, sumeskite gūželių puseles ir kepkite vis pamaišydami. Stebėkite kepimą – kai kopūstas pakeis spalvą į ryškiai žalią, tuomet išspauskite į keptuvę apelsinų sultis.

3. Jei patinka apelsinų aromatas, galite taip pat įberti dar žiupsnelį tarkuotos apelsinų žievelės. Užvirkite, dar 1–2 min. pakaitinkite ir nukaiskite.

4. Atskirai pakepkite supjaustytą griežinėliais porą ir grybus.

5. Sumaišykite aliejų, druską ir balzaminį actą ir pašlakstykite salotas.


Skanaus!





Naujausi įrašai

bottom of page